Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rijksmuseum-Amsterdam
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joaquin Sorolla y Bastida:o colectie de 149 picturi
60 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tablouri picturi cu flori albastre
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
  Picturi peisaje din Bucuresti
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
  Tablouri picturi cu flori
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
00:05
  Picturi Tablouri in culori ulei si acrilic tehnica mixta
794 vizite - 0 comentarii
adaugat de Voineagu
 
  Tablouri picturi abstracte
346 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
  Picturi peisaje in pastel
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
  Thomas Gainsborough: O colectie de 500 de picturi (HD)
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tablouri picturi peisaje marine
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

O colectie de 284 de picturi -William Etty:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.07.2024  Adauga la favorite 61 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Etty s-a nascut in 1787 in Feasegate din York, tatal sau era brutar si cofetar. A primit o educatie medie si nu a avut nicio indrumare artistica la inceputul vietii sale. Etty isi aminteste in autobiografia sa: „Primele mele panouri, pe care am desenat, au fost scandurile atelierului tatalui meu; primul meu creion, creta alba in valoare de un leu".

In 1798, mama lui i-a facut ucenicie la o tipografie ocupata din Hull. Etty avea in mod clar ambitii mai mari si in 1805 s-a mutat la Londra pentru a-si incerca norocul ca artist.

Doar doi ani mai tarziu, in 1807, Etty a devenit student la Academia Regala, cel mai important institut de pregatire pentru artisti aspiranti. Unchiul sau a platit, de asemenea, ca artistul consacrat, Sir Thomas Lawrence, sa o ia pe Etty ca elev pentru un an intreg. Totusi, succesul nu i-a venit usor lui Etty si a prezentat in mod repetat lucrari la expozitiile Academiei Regale, doar pentru a le respinge. El a scris mai tarziu despre aceasta perioada: „Am inceput sa cred ca nu sunt jumatate din tipul destept pe care mi-l imaginam".

Dar a continuat sa se dedice studiilor sale, intr-adevar a urmat cursuri de desen pe viata de-a lungul vietii. Etty a scris: „Am lucrat cu atata energie si perseverenta pentru a-mi cuceri defectele radicale". Munca grea a dat roade si in 1811 a primit prima sa piesa de Academia Regala. Prima dintre picturile sale care a primit o recunoastere publica mai larga a fost „Sosirea Cleopatrei in Cicilia".

In anii 1820, la inceputul carierei sale, Etty a primit aprecieri de critica. O recenzie din 1826 pentru „Alegerea Parisului" l-a descris ca avand un talent pe care „niciun artist din zilele noastre nu il poate egala". Etty a continuat sa expuna la Academia Regala de-a lungul carierei sale, dar opera sa nu a fost universal populara.

Etty nu si-a uitat orasul natal. In 1842 a infiintat York School of Design, care mai tarziu a devenit York School of Art. El a jucat, de asemenea, un rol in conservarea zidurilor orasului, iar conservarea unei mari parti a York-ului medieval ii este uneori atribuita. Este ceva exagerat. Etty a sustinut conservarea zidurilor orasului si a scris de la Londra in 1825 in apararea Turnului lui Clifford, dar, in realitate, zidurile au fost salvate de opinia publica si de actiunile anumitor consilieri si personalitati cheie din York.

In ciuda absentei indelungate din oras, Etty a fost inmormantata la York. Mormantul sau se afla in curtea Bisericii Sf. Olave si poate fi vazut din interiorul ruinelor Abatiei Sf. Maria. Cealalta mostenire a lui Etty catre York este colectia substantiala a lucrarilor sale detinute de York Art Gallery."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.