Inca din cele mai vechi timpuri, „Rompepiedras", sau hrenoasa (Lepidum Latifolium), asa cum este numita in limbaj popular, a fost folosita pentru tratarea pietrelor la rinichi. In spaniola, „Rompepiedras" inseamna spargatoare de pietre, iar numele nu este unul intamplator: aceasta planta medicinala salbatica, specifica zonei amazoniene si sud-asiatice, poate „dizolva" pietrele la rinichi si sedimentele, facilitand eliminarea lor.
Alaturi de tratamentul prescris de un medic nefrolog, ceaiul de rompepiedras te poate ajuta sa iti mentii sanatatea tractului urinar. Descopera beneficiile acestei plante miraculoase si afla cum sa prepari infuzia de rompepiedras, in randurile urmatoare!
Perennial Pepperweed, Lepidium latifoliumPublicat deWasatch Natural Organic Services
Chiar daca nu atinge mai mult de 60 de centimetri inaltime, iar fructele sale au doar 3 mm in diametru, hrenoasa abunda in substante benefice pentru sanatate. Fiecare parte a plantei de rompepiedras poate fi folosita pentru proprietatile sale curative, iar cea mai folosita metoda de administrare o reprezinta ceaiul sau infuziile.
Aproximativ 40 de grame din aceasta planta, sub forma uscata, trebuie adaugate la un litru de apa clocotita, care se lasa apoi sa se raceasca si se strecoara. Gustul ceaiului de hrenoasa poate fi usor amar, asa ca il poti indulci cu putina miere sau sirop de agave, pentru a-l face mai usor de tolerat. Pentru tratarea pietrelor la rinichi, specialistii in medicina alternativa recomanda consumarea a trei cani de ceai de rompepiedras timp de o luna, chiar daca pietrele au fost deja eliminate. Aceeasi modalitate de administrare se recomanda si in cazul celor care sufera de pietre la vezica.
Lepidium latifoliumPublicat deS
Insa proprietatile benefice ale plantei de rompepiedras nu se rezuma doar la mentinerea sanatatii tractului urinar. In medicina traditionala chineza, plantele de rompepiedras sunt folosite ca un agent hepatoprotector, dar si pentru ameliorarea durerilor, in special a celor din regiunea abdominala inferioara (precum durerile menstruale sau colicile). Mai mult, ceaiul de hrenoasa reduce febra si este un diuretic excelent, insa nu ar trebui administrat copiilor sub 5 ani.
Hrenoasa este recomandata si pentru ameliorarea bolilor venerice, hepatitei, tuberculozei, gripelor si racelilor, dar si a altor infectii virale si a anemiei.