Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum si cand plantam bulbii de lalele
877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre laleaua neagra
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lalele , trandafiri si sfaturi utile doar
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anemonele prefera frigul
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lalelele
637 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zambile
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petunii
1.858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru prelungirea duratei florilor din glastra
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantele pe care trebuie sa le ai de sarbatori in casa -
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codieum variegatum.-copac de aur britanic
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Lalele pestrite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2024  Adauga la favorite 241 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Despre ghiocei se spune ca sunt „vestitorii primaverii", odata cu ei facandu-si aparitia si minunatele zambile, frezii sau lalele. Daca primele nu sunt pe placul tuturor, fiecare avand un miros specific, despre lalele nu am auzit pe nimeni plangandu-se, fiind preferatele multor femei. Mai mult decat atat, le gasesti intr-o varietate mare de culori: galben, roz, mov, rosu, alb, negre sau pestrite. Cele din urma se incadreaza in categoria lalelelor extrem de rare, acestea avand nevoie de conditii meteorologice speciale pentru a creste, motiv pentru care nici nu sunt cultivate in masa.

Afla mai multe lucruri interesante despre laleaua pestrita!


Desi multi oameni traiesc cu impresia ca lalelele sunt originare din Olanda, realitatea este cu totul diferita. Acestea provin de pe meleaguri asiatice, mai exact din Asia Centrala, la nord de muntii Himalaya.

Un alt lucru interesant pe care trebuie sa-l mentionam este faptul ca la momentul aparitiei acestor flori, pretul acestora era de-a dreptul colosal, foarte putini fiind cei care si le puteau permite. Cativa zeci de bulbi costau mai mult decat intregul venit anual al unei familii.

Istoria lalelelor este de-a dreptul fascinanta, existand numeroase carti in care se vorbeste despre traseul acestor semne prevestitoare ale primaverii.

De precizat este si faptul ca, astazi, exista peste 5 000 de soiuri de lalele, recunoscute de specialistii in botanica din intreaga lume.

Pentru ca mentionam mai sus ca laleaua pestrita este extrem de rara, iata si cateva curiozitati pe care ar trebui sa le stii despre aceasta floare:

Denumita si Floarea de Sah, laleaua pestrita creste si in tara noastra, insa numai in anumite zone, deoarece are nevoie de conditii speciale de dezvoltare. Mai mult decat atat, din pacate, se afla si pe lista plantelor pe cale de disparitie. Aceasta se dezvolta doar in zone salbatice, atinse mai rar de civilizatie, iar umiditatea joaca un rol extrem de important in dezvoltarea lor.

Sfaturi extrem de utile pentru gradinarii aflati la inceput de drum
Sfaturi extrem de utile pentru gradinarii aflati la inceput de drum
14 trucuri geniale de curatenie pe care lenesii le vor aprecia
14 trucuri geniale de curatenie pe care lenesii le vor aprecia
Obiectele care iti aduc ghinionul in casa ta daca le lasi la intrare
Obiectele care iti aduc ghinionul in casa ta daca le lasi la intrare
In tara noastra, laleaua pestrita se gaseste, cu precadere, in judetul Bistrita-Nasaud, la Odorheiul Bistritei, in padurea Sesul Odorheiului, zona protejata prin lege. Mai creste si in zone din judetele Gorj, Timis si Maramures, unde umiditatea este crescuta.

Denumirea stiintifica a lalelei pestrite este Fratillaria meleagris, iar culoarea specifica este un mov-purpuriu, cu picatele mai deschise la culoare. Insa exista si lalelele pestrite in varianta mai deschisa de verde-galbui, cu picatele albe, acestea fiind totusi extrem de rar intalnite.

Laleaua pestrita infloreste doar primavara, in perioada aprilie-mai, asadar, daca ti-ar dori sa o vezi, va trebuie sa te documentezi temeinic inainte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.