Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceai de GHIMBIR: beneficii si contraindicatii
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  RUCOLA. Ce beneficii aduce organismului. Contraindicatii
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAUNA - Beneficii incredibile.
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ridichea neagra - Magia neagra din legume
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficii uimitoare ale Geranium
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimpe beneficii
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cardamonul, Beneficii si Contraindicatii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.08.2023  Adauga la favorite 143 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cardamom impotriva tulburarilor digestive
Savurarea unui ceai cald din plante pe baza de cardamom poate fi foarte utila in caz de dureri de stomac, balonare si flatulenta sau poate fi pur si simplu o modalitate excelenta de a ajuta digestia dupa masa. De fapt, cardamomul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru afectiunile digestive datorita proprietatilor sale digestive si antispastice.

Cardamom impotriva tulburarilor bucale
Actiunea antiseptica a cardamonului, in principal datorita uleiului esential, ajuta in cazul durerilor de dinti si gingivite. Pentru a-si elibera potentialul benefic, mestecati cateva seminte.

Cardamom pentru tractul respirator
Substantele continute in uleiul esential de cardamom, in special cineolul, au o functie antiseptica care ajuta in cazul afectiunilor precum tusea si raceala. Puteti profita la maximum de aceasta proprietate savurand un ceai fierbinte din plante pe baza de seminte de cardamom sau pregatind un recipient cu apa clocotita in care sa turnati cateva picaturi de ulei esential pentru a face infuzie.

Cardamom impotriva halitozei
Datorita aromei sale balsamice si racoritoare si actiunii sale antiseptice, care ajuta la mentinerea cavitatii bucale prin eliminarea microorganismelor nedorite, cardamomul s-a dovedit a fi un ajutor valoros in combaterea respiratiei urat mirositoare (halitozei). Doar mestecati una sau doua seminte de cateva ori pe zi pentru a vedea beneficiile sale.

Cardamom pentru a ajuta metabolismul
Semintele de cardamom au un rol in accelerarea metabolismului. De fapt, cardamomul s-a dovedit a fi un bun detoxifiant si arzator de grasimi. Dar cum poate fi folosit cardamomul pentru pierderea in greutate? De exemplu, sa sorbiti un ceai de plante de doua ori pe zi sau sa invatati sa folositi acest condiment in bucatarie, adaugandu-l mai des in feluri de mancare.

Cardamomul poate actiona, de asemenea, ca un diuretic natural, calmand rinichii, vezica urinara si problemele urinare, precum urinarea cu arsuri sau dureri si urinarea frecventa

Proprietatile cardamonului pentru piele
Pe langa utilizarea in alimente si bauturi, acest condiment aromat este folosit si in cosmetice:

Imbunatateste tenul: uleiul esential de cardamom ajuta la indepartarea petelor hiperpigmentare, lasand un ten neted.
Ajuta la circulatia sangelui: contine vitamina C, care este un antioxidant puternic. Imbunatateste circulatia sangelui in intregul corp, imbunatatind astfel stralucirea pielii.
Poate fi folosit ca tratament pentru alergiile cutanate: datorita proprietatilor sale antiseptice, este foarte util in toate tipurile de infectii ale pielii.
Ofera parfum: Este folosit in parfumuri, sapunuri, geluri de dus, pudre si alte produse cosmetice.
Beneficiile folosirii cardamomului
Printre beneficiile cardamomului, trebuie remarcat faptul ca este folosit ca afrodisiac, deoarece stimuleaza sistemul nervos. Alte beneficii ale cardamomului sunt:

Cardamomul va mentine activi in orice circumstanta, datorita proprietatilor sale stimulatoare.
Calmeaza durerile cauzate de hemoroizi, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii care ajuta organismul sa functioneze mai bine.
Este diuretic, de aceea consumul acestuia va ajuta la mentinerea unei bune functionari a sistemului urinar si la evitarea retentiei de lichide.
Reduce simptomele menstruale. Deoarece are proprietati antiinflamatorii, ajuta considerabil la reducerea durerilor menstruale.
Aceasta planta contine orexigen si este ideala pentru cresterea poftei de mancare a persoanelor carora le este foarte greu sa manance mai mult de 3 mese pe zi.
Modalitati de utilizare
Cardamomul este folosit in doua domenii importante pentru sanatate: ca ingredient remarcabil in diferite preparate din gastronomie, si deci in nutritie, si ca remediu natural pentru ameliorarea unor afectiuni.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.