Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Originile Europei
47 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile misterioase ale omului
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile Craciunului
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extraterestri antici – Misterele aparitiei omului
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile stoice ale ocultismului occidental,
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul Babel
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stonehenge: Originile misterioase ale megalitului antic
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picaturile de ploaie
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile maghiarilor
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria si religia evreilor. Antisemitismul.
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

ORIGINILE elenistice ale Turnului Babel sunt socante

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2023  Adauga la favorite 98 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bine ati venit la o explorare academica a relatarii biblice despre Turnul Babel, informata de lucrarile profunde ale lui Russell Gmirkin. In acest videoclip, ne aprofundam in ipoteza de schimbare a paradigmei a lui Gmirkin, care leaga naratiunea biblica de Poemul lui Erra din Mesopotamia, care reprezinta una dintre cele mai venerate naratiuni din literatura antica.

Gmirkin sustine in mod convingator ca povestea Turnul Babel a fost probabil influentata puternic de Poemul lui Erra, zeitatea principala, Bel Marduk, jucand un rol esential in constructia Babilonului. Gmirkin postuleaza nu doar o asemanare tematica, ci o dependenta literara si culturala a autorilor biblici de aceasta sursa mesopotamiana, transcenzand astfel interpretarile traditionale.

Investigam in continuare afirmatia lui Gmirkin ca cunostintele despre Poemul lui Erra si despre naratiunile aferente ar fi fost probabil accesibile autorilor Genezei numai prin opera preotului elenistic babilonian, Berossus, care a trait in secolul al III-lea i.Hr. Aceasta revelatie fascinanta recontextualizeaza intreaga naratiune a Genezei in perioada elenistica, contrastand punctele de vedere mai conventionale despre paternitatea sa din perioada persana sau babiloniana.

Cu o examinare atenta a inregistrarilor istorice, comparatii lingvistice si o analiza cuprinzatoare a contextului cultural, acest videoclip evidentiaza eruditia nuantata a lui Russell Gmirkin si prezinta un caz convingator pentru perspectiva sa. Pregatiti-va pentru o calatorie prin timp si gandire, unde textele antice converg si perioadele istorice se suprapun, conducandu-ne la o intelegere mai profunda a originilor Turnului Babel.

Alaturati-va noua in timp ce exploram ecourile culturii antice mesopotamiene in textele biblice, unind milenii prin cercetari academice si oferind o perspectiva inovatoare asupra acestor naratiuni captivante. Acest videoclip va va starni, fara indoiala, interesul, va va stimula curiozitatea si va provoca punctele de vedere traditionale, invitandu-va sa va implicati cu istoria intr-un mod complet nou.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.