Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pasari din jungla din Asia tropicala
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O minte sclipitoare in lumea pasarilor:CIOARA
1.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasari migratoare
1.845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O ora de dragoste in regatul animalelor
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale salbatice din jungla cu muzica din natura
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pelicanul
1.752 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Kingfisher.
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pelican
2.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barza - Ciconia ciconia
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasari - Rasa: Barza (Ciconia ciconia )
1.743 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Secretul pasarilor migratoare

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2023  Adauga la favorite 191 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In fiecare an, in primavara, Israelul este martorul unui spectacol unic. Multe milioane de pasari migratoare traverseaza podul de uscat dintre Africa, Asia si Europa. Berzele, flamingo, pelicanii, rapitorii si pasarile cantatoare zboara spre nord din locurile lor de iernat africane in sus pe Valea Marelui Rift. Primul lor loc important de adapostire dupa zborul obositor fara escala peste deserturile africane este in sudul Israelului – o escala vitala. Aici isi completeaza rezervele de energie.

Concentratia mare de pasari migratoare intr-o zona foarte limitata ofera o oportunitate ideala pentru cercetatori. Este punctul fierbinte al ornitologilor. Cu toate acestea, fenomenul migratiei reprezinta inca un mister pentru oamenii de stiinta. De ce pasarile zboara mii de kilometri peste continente? Care este originea migratiei pasarilor? Cu ajutorul unor emitatoare mici in rucsac montate pasarilor, cercetatorul Ran Nathan le urmareste in timp si spatiu ca intr-o „cutie neagra". Acest lucru este posibil datorita telemetriei prin satelit GPS foarte sensibile. In timpul sezonului de migrare, cerul de deasupra Israelului este aglomerat, iar caile de zbor pe care le-au folosit pasarile de milioane de ani traverseaza traseele de zbor ale aeronavelor. Chiar si coliziunea cu un pelican poate fi periculoasa pentru un avion. Este ca un glont. Ornitologul Yossi Leshem a venit cu o solutie. El a dezvoltat un sistem eficient de avertizare timpurie, care este indispensabil pentru aeroporturi, in special in regiunile de coasta, unde sunt concentrate pasarile migratoare.

In fiecare an, la sfarsitul lunii martie, stolurile de pasari migratoare sunt urmarite de stoluri de ornitologi din intreaga lume. Sute de pasari inunda in orasul-port Eilat de la Marea Rosie pentru a participa la Festivalul Migratiei. Timp de o saptamana, cea mai suica statiune de coasta a Israelului gazduieste oameni de stiinta internationali si pasari amatori. Ei petrec, cerceteaza si fac fotografii.
Fotograful din Berlin Thomas Krumenacker calatoreste la Eilat in fiecare an in cautarea acelei imagini „speciale". Viata pasarilor este pasiunea lui. Si da o fata fenomenului migratiei pasarilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.