Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ocna Sibiului
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Sarbi Maramures
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OCNA DE FIER
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ocna Mures
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zona turistica Montpesa
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Sarbi Maramures
509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salina Turda
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maramures
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perigord -Franta
895 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nuweiba-Egipt
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ocna Sugatag

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.07.2023  Adauga la favorite 82 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Localitatea Ocna Sugatag a fost atestata documentar pentru prima oara in 1355, iar celelalte localitati din administratie (Breb, Hoteni, Sat-Sugatag) 5 ani mai tarziu, istoricul lor fiind legat de activitatea de exploatare a sarii. Documentul care atesta statiunea pomeneste de un drum ce ducea catre Tinutul Ocnelor de Sare, loc de unde maramuresenii se aprovizionau. Izvoare istorice atesta faptul ca, in timpuri stravechi, principala indeletnicire a populatiei era exploatarea sarii. La finele secolului al XIV-lea, sarea incepe sa fie exploatata in cantitati mai mari, in cadrul unor ocne organizate de „Camara Regala a Sarii". Un secol mai tarziu, documentele vorbesc despre o anume ocna, ocna Paul Silvestru si a gruparii miniere Ana-Iuliana si Elisabeta, ce intrau in administratia domeniului regal. Incepand cu anul 1777, industria de exploatare a minelor a inceput sa se dezvolte. Imperiul austro-ungar a avut si el o influenta pozitiva asupra statiunii, aducand mineri specializati din toata Europa si analizand metodele de extractie a sarii.

Intre anii 1799-1822, functioneaza Ocna Bogdan, mai apoi, intre 1802-1853, se exploateaza Ocna Mihai, iar in final, din anul 1921, se dezvolta Ocna Dragos. La finalul secolului al XIX-lea, la Ocna Sugatag functiona un numar de 3 ocne. Incepand cu anul jumatatea secolului al XX-lea, ocnele au fost infiltrate cu apa dulce, fiind inchise, iar mai apoi, s-au format in acel loc, lacuri sarate cu apa curativa.

Izvoarele Termale si Clima statiunii
Clima statiunii este caracteristica depresiunilor intramontane, cu veri racoroase si ierni reci. Aerul curat si racoritor este si el un factor de cura si contribuie la starea de bine a numerosilor pacienti ce vin aici pentru tratament. Expertii spun ca apele minerale sodice si clorurate din statiune au o concentratie de sare de 119 g/l. Vechile Bai, situate in apropierea lacurilor antroposaline au devenit zona preferata pentru turistii veniti cu cortul. Lacul cel mai adanc (33 de metri) este Taul fara Fund, insa atractia zonei este Lacul Gavril (adancime de 33 de metri), cel mai mare lac antroposalin din Romania ce se intinde pe o suprafata de 2,35 hectare. O raritate a lacului este stratul de apa dulce de la suprafata, ce-l face habitatul ideal pentru vietuirea pestilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.