Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Turmericul, un ajutor-minune in lupta impotriva cancerul
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tinctura si Propolisul - bolile pe care le trateaza
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectele benefice ale merelor
1.436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zmeura un fruct pentru sanatatea noastra
787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stridiile -sursa de minerale
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Propolisul face minuni pentru organism
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina D3
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce beneficii au cuisoarele
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  NU IGNORA NICIODATA ACESTE 10 SEMNE ALARMANTE ALE CANCER
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiai despre consumul bananelor in exces!
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Propolisul, aliat in lupta impotriva cancerului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.07.2023  Adauga la favorite 272 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu mii de ani in urma, civilizatiile antice foloseau propolisul pentru proprietatile sale medicinale. Grecii il utilizau pentru tratarea abceselor, asirienii il puneau pe rani si tumori infectiile si a ajuta procesul de vindecare, iar egiptenii foloseau propolis pentru a imbalsama mumiile.

In stup, albinele il folosesc drept dezinfectant impotriva bacteriilor si virusilor, ajutand la sigilarea fisurilor si pentru a prinde si distruge invadatorii.

Propolisul este un ingredient in multe produse cosmetice si de ingrijire a pielii, dar este folosit si in scopuri medicale, care includ, printre altele: lupta impotriva infectiilor, vindecarea herpesului, tratarea leziunilor pielii, vindecarea dupa interventii chirurgicale dentare.
Tinctura de propolis in tratarea infectiilor

Propolisul are proprietati terapeutice, fiind un antioxidant puternic cu actiuni anti-microbiene si de vindecare, analgezic, anestezic, si cu proprietati anti-inflamatorii. De asemenea, in unele studii de specialitate se sugereaza faptul ca propolisul are un rol in tratarea anumitor tipuri de cancer.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago Medical Center, fiind intrigati de potentialul anti-cancer al propolisului, au decis sa studieze unul dintre componentele sale bioactive (esterul fenil-etilic de acid cafeic sau CAPE) si impactul acestuia asupra celulelor cancerului de prostata.

In celulele cultivate intr-un laborator, chiar si mici doze de CAPE au incetinit cresterea celulelor tumorale. Iar cand doze orale mici s-au dat la soareci cu tumori de prostata, cresterea tumorilor a incetinit cu 50%. Ba mai mult, hranind soarecii bolnavi cu CAPE zilnic s-a oprit dezvoltarea tumorilor per total, insa cancerul a revenit atunci cand CAPE a fost scos din dieta.

Cura cu propolis pentru cresterea imunitatii

Propolisul are capacitatea de a suprima cresterea tumorilor asociate neurofibromatozei (tumori pe tesutul nervos) prin blocarea enzimelor. Cercetatorii au remarcat: “Deoarece mai mult de 70% din cancerele umane, cum ar fi cancerul de san si de prostata necesita enzima PAK 1 pentru crestere, este foarte posibil ca GPE (extractul de propolis verde) ar putea fi util pentru tratamentul acestor tipuri de cancer, la fel ca si Bio 30 (o baza de propolis cu extract CAPE)."

Unul dintre motivele pentru care tratamentele conventionale impotriva cancerului dau gres este acela ca se bazeaza masiv pe chimioterapie. Medicamentele folosite in chimioterapie sunt, prin natura lor, extrem de toxice si de obicei lucreaza impotriva capacitatatii naturale a corpului de a lupta cu cancerul, prin distrugerea imunitatii organismului.

Precum propolisul, exista si alti compusi naturali care au fost descoperiti pentru tratarea cancerului, fara a avea efecte toxice. Unele dintre acestea chiar prezinta un efect numit “citotoxicitate selectiva", ceea ce inseamna ca pot ucide celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele si tesuturi sanatoase nevatamate. Un astfel de compus este bromelaina, o enzima care poate fi extrasa din tulpinile de ananas.

Alte remedii naturale sunt compusii extrasi din plante din familia Solanaceae (vinete, rosii, cartofi, ardei) dar si curcumina, polifenol primar din turmeric. Prin acesta s-a vazut o scadere a tumorilor cerebrale induse experimental pe sobolani, iar curcumina nu a afectat viabilitatea celulelor creierului si capacitatea de functionare optima.

Ce afectiuni trateaza propolisul

In timp ce medicina moderna continua sa studieze efectele propolisului, sunt descoperite tot mai multe proprietati de vindecare si utilizari ce se dovedesc a fi eficace.

Daca ai alergie la miere sau albine, vei avea, de asemenea, o reactie la produsele care contin propolis. Propolisul poate provoca o reactie alergica puternica, daca este folosit pentru o perioada indelungata de timp. Discuta cu medicul tau inainte de a adauga propolis in planul de tratament, mai ales daca ai alergii sau astm.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.