Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Spalatul pe dinti
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele periutei de dinti
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiti sa preveniti conjunctivita?
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ingrijesc protezele dentare
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bicarbonat de sodiu si lamaie pt tatru
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucrari protetice fixe
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne spalam corect pe dinti
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Congestie pulmonara
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gripa sezoniera in Romania. Ce trebuie sa stim
447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea corecta a dintilor cu periuta electrica
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Virusuri si bacterii ce se ascund in periuta de dinti

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.06.2023  Adauga la favorite 133 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Periutele de dinti pe care le pastram cu atata ardoare acasa ascund milioane de bacterii. Afla cine locuieste acolo si cum sa le pastram cat mai curate citind in continuare articolul….
In timp ce noi folosim periuta de dinti pentru a ne spala pe dinti in fiecare zi , cei mai multi dintre noi considera ca aceasta este curata , insa exista o multime de spectatori care se ascund adanc , la baza ei intre perii.
O serie de bacterii , germeni , ciuperci si virusuri isi fac veacul fericiti timp indelungat pe periuta de dinti , de fapt oamenii de stiinta au constatat ca o periuta de dinti ascunde circa 10 milioane de microorganisme. Aceste microorganisme traiesc si se inmultesc si pot sa pericliteze sanatatea ta orala si pot duce in fapt la alte probleme de sanatate mult mai grave.
Iata cateva dintre microorganismele care se ascund in periuta de dinti :
1.Streptococul
Cavitatea bucala este caminul multor specii de streptococi . Streptococul mutans – care creaza aciditate ridicata si deterioraeaza smaltul dintilor ceea ce va duce la aparitia carilor dentare. Streptococul beta-hemolitic este un altul prezent in periuta de dinti , el conducand la asa numita boala gat sterp
2.Virusul herpes simplex
Acest virus , cunoscut sub denumirea de herpes, se manifesta in interiorul cavitatii orale sau pe buze. Este foarte contagios si odata contactat , va ramane in organism toata viata. Atunci cand este contactat,va incepe sa se manifeste destul de des iar odata cu trecerea timpului , manifestarea lui va fi din ce in ce mai agresiva.
3.Bacteriile din toaleta
Ca marea majoritate a oamenilor ne tinem periuta de dinti in baie. Este logic , dar te-ai intrebat vreodata daca periuta ta de dinti este contaminata de la apa din toaleta? De fiecare data cand tragi apa la toaleta bacteriile se propaga in aer, cu o raza de actiune de pana la 5 metri. Asadar , pentru a feri periuta de dinti de contaminarea cu asemenea bacterii , nu va tineti periuta de dinti in baie…
4.Virusul gripal Acest virus se poate ascunde destul de frecvent in periuta de dinti. Pentru a preveni raspandirea virusului este indicat sa izolati periuta de restul familiei. Un suport individual pentru fiecare periuta ar fi ideal pentru a va mentine familia sanatoasa. Deasemenea contaminarea incrucisata este un real pericol asa ca – nu incurcati periutele!!!


Cristian Iacov


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.