Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cartea lui Enoh, interzisa din Biblie,
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manuscrisele Marii Moarte
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nevasta Invizibila a lui Stalin * Nadejda Alliluyeva "
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civilizatii extraterestre cu Dan Farcas
743 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(2) Viata de apoi
1.249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Piatra lui Iacov: Casa lui Dumnezeu | Secretele Bibliei
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman partea 1
1.788 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(3) Viata de apoi
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Povestea lui George Muller, ocrotitorul orfanilor
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Povestea Cartii lui Enoh

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.12.2022  Adauga la favorite 202 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In acest videoclip, ne vom scufunda in povestea Cartii lui Enoh, care a fost interzisa din Biblie. Aceasta carte secreta dezvaluie mistere socante ale istoriei noastre.

ABONATI-VA pentru mai multe documentare: https://www.youtube.com/channel/UCxAt...

Care este ideea istoriei omenirii? Care au fost primele civilizatii care au pus piciorul pe planeta noastra? Istoria noastra este scrisa de notele castigatorilor. De puterea si influenta lor de-a lungul secolelor. Dar intr-o anumita perioada de timp, oamenii din vanatorii primitivi s-au transformat in civilizatii inteligente care au creat monumente, calendare si scrieri antice. Toate acestea au evoluat pana in zilele noastre si suntem descendentii unor fiinte relativ inteligente...

Dar daca nu este atat de simplu?

Ce-ar fi daca povestile spuse de civilizatiile antice, povestile despre zei si ingeri, despre uriasi si mari dezastre, ar fi mai literale decat au parut la inceput? Ce se intampla daca am primi cunostinte stravechi dincolo de intelegerea noastra umana?

Daca ne uitam la unele detalii, iese la suprafata o istorie complet alternativa a rasei umane. Una care rastoarna complet cunostintele conventionale si istoria pe care am fost predati. Aceasta versiune a fost in mare parte cenzurata in mod constient, uitata sau, mai rau, ignorata. Pana acum..

La inceputul anului 1946, in zona cunoscuta in prezent sub numele de Cisiordania, un grup de adolescenti beduini isi ingrijesc oile si caprele in apropierea stravechii asezari Qumran. Pentru a trece timpul pe care le arunca in jurul pietrelor pe care le gasesc imprastiate pe terenul desertic denivelat. Cand una dintre aceste pietre este aruncata in partea intunecata a unei pesteri, adolescentii sunt socati pentru ca aud un zgomot puternic zguduitor rasunand in interior.

Cand decid sa-si urmareasca curiozitatea, desi putin speriati, descopera o colectie de vase mari de lut. Desi nu isi dau seama la momentul respectiv, acesti adolescenti fac descoperiri istorice de mare importanta. In interiorul vaselor de lut sunt ascunse serii de suluri antice.

Ulterior, diversi arheologi, istorici si vanatori de comori au gasit fragmente suplimentare de suluri in alte 10 pesteri din zona, ducand numarul total de manuscrise gasite la aproape 900. Aceste manuscrise au devenit cunoscute maselor sub numele de Manuscrise de la Marea Moarta.

In mod ciudat, printre aceste manuscrise se afla portiuni mari dintr-un text religios misterios non-canonic uitat de mult de civilizatia umana. Sau asa credeau ei.

In zilele noastre, acest text este cunoscut sub numele de Cartea lui Enoh.

In intregime, Cartea lui Enoh consta din cinci carti:

Cartea Veghetorilor, Cartea Parabolelor, Cartea Astronomica, Cartea Viziunilor Viselor si Epistolele lui Enoh, care contin aproximativ 100 de capitole in total.
Aceste capitole spun povestea celui de-al 7-lea patriarh din cartea Genezei, Enoh, tatal lui Metusala si bunicul lui Noe, acelasi Noe pe care il cunoastem din Biblie.
Totusi, aceasta nu este povestea biblica a chivotului lui Noe.

De fapt, Cartea lui Enoh ofera o perspectiva complet diferita asupra evenimentelor
ducand la Marele Potop din timpul lui Noe, deoarece aceasta este o poveste complet diferita. Povesteste despre Veghetori, explicati in termeni biblici ca ingeri cazuti, trimisi pe pamant pentru a veghea asupra oamenilor la un moment nespecificat si stravechi din timp.

Potrivit uneia dintre cele mai vechi legende legate de Enoh, el este fondatorul cunostintelor astronomiei si cosmografiei si este responsabil pentru compilarea calendarului solar.

Bene Elohim sau „Fiii lui Dumnezeu" sau „Zeii" numara cateva sute. Se spune ca ei coboara pe Pamant la Muntele Harmon. A fost un loc sacru atat pentru canaaniti, cat si pentru evrei, care le-au invadat pamanturile. In vremurile ulterioare, pe versantii sai au fost construite sanctuare ale zeilor Baal, Zeus, Helios, Pan si zeitei Astarte.

Iar termenul de „veghetor" este folosit pentru a descrie „cel care se uita", „cei care privesc", „cei care sunt trezi" sau „cei care nu sunt adormiti". Aceste nume reflecta relatia unica dintre Observatori si rasa umana inca din cele mai vechi timpuri. Cu timpul, insa, ei si-au abandonat rolul de observatori si au inceput sa aiba contact sexual cu unii dintre oameni (mai ales femei) si au inceput sa creeze ceea ce noi cunoastem acum ca hibrizi sau incrucisati.

Cartea lui Enoh vorbeste despre Nephilim – copiii nascuti prin aceasta incrucisare intre observatori si oameni. Nefilim sunt descrisi ca „giganti si salbatici care au amenintat si au jefuit omenirea" sau, pentru a spune cu alte cuvinte, „uriasi supranaturali care mananca oameni".

Suparati de ceea ce facusera Veghetorii, cei descrisi in carte ca zei puternici i-au trimis pe Veghetori intr-o inchisoare subterana, in adancul maruntaielor Pamantului. Enoh a devenit mediatorul intre zei si Privitorii intemnitati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.