In consecinta, au aparut o serie intreaga de indivizi care pot avea un impact moajor asupra afacerii pe care o conduci. Acesti indivizi, foarte inteligenti si extrem de inventivi sunt cunoscuti drept „hackeri".
Hackerii sunt programatori care au descoperit modalitati de a manipula limbajul de programare, de a iesi din tiparele dictate de program, reusind sa raspandeasca pandemia in spatiul digital, cu repercisiuni in viata reala.
Tintele hackerilor sunt, de cele mai multe ori, institutii publice, considerate a fi extrem de sigure, piete bursiere, mari corporatii sau banci internationale. Multe dintre acestea au fost victime ale atacurilor lansate de hackeri.
Pentru a ne face o imagine cat mai corecta despre cum arata un hacker, multi isi imagineaza hackerii ca fiind persoane bogate, care traiesc o viata luxoasa, dar nu este chiar asa. In realitate sunt persoane obisnuite, care traiesc o viata normala, cu locuri de munca si rutina de zi cu zi.
Google Safe Browsing ajuta la combaterea hackerilor80% dintre dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor
Trebuie sa mentionam faptul ca nu toti hackerii sunt rai. In cele mai multe dintre cazuri, daca nu ar exista acesti oameni, tehnologia nu ar fi avansat in ritmul in care avanseaza in prezent.
Tot hackerilor trebuie sa le multumim pentru jocurile video. Inginerii rebeli ai Homebrew Computer Club din Silicon Valley au fost primii care au profitat de chip-urile ieftine pentru a construi computere personale (PC).