Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sase intrebari prin care iti verifici sanatatea creierul
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiroterapia repozitioneaza vertebrele
1.978 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Greselile care ne distrug sanatatea
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 GRESELI care-ti distrug coloana vertebrala
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente si obiceiuri care ne distrug oasele
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  _Sfaturile specialistilor pentru durerile de coloana
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corsete profesioniste pt.problemele coloanei vertebrale
1.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  De ce nu reusesti sa slabesti.
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala Paget a oaselor
1.283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 Lucruri care distrug colagenul din organism
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

7 GRESELI care-ti distrug coloana vertebrala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.09.2022  Adauga la favorite 180 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Te-ai gandit vreodata ca starea ta generala de sanatate depinde si de functia normala a coloanei vertebrale? Te-ai intrebat macar o data daca o postura statica prelungita (ultimele studii spun ca nu exista incorecta sau corecta) a corpului te poate afecta in vreun fel? Ei, sa stii ca da, te afecteaza. Le da de furca muschilor si ligamentelor sa mentina corpul iin echilibru, iar efortul pe care il fac poate fi cauza durerilor de spate si deformarii coloanei vertebrale, durerilor de muschi, de maini, picioare si de cap, este cauza oboselii, ametelilor, tulburarilor de somn, anxietatii, dereglarii circulatiei periferice, a scaderii memoriei si concentrarii si a starii de nervozitate.


STAI COCOSAT - pozitia asta este total impotriva alinierii naturale a coloanei vertebrale. Aplecarea in fata a umerilor pune mai multa presiune pe partea inferioara a spatelui si practic declanseaza o reactie in lant. In mod natural coloana este curbata daca o privim din lateral(ca nu e dreapta bat!), dar aplecarea umerilor exagereaza aceasta curbare din partea ei superioara, iti trage gatul si capul intr-o inclinare anterioara si poate chiar sa duca si la incovoierea intregii coloane si a bazinului.

PETRECI MULT TIMP CU PRIVIREA IN JOS - Noi nu ne dam seama, dar capul este greu, si inclinat in fata el pune multa tensiune pe muschii gatului si partii superioare a spatelui, cand normal este ca privirea sa fie paralela cu solul si greutatea capului sa fie astfel sustinuta frateste, in mod egal, de toti muschii coloanei vertebrale. Daca lucrezi la laptop foloseste un suport special asa incat ecranul sa fie la nivelul ochilor. Sau pune niste carti sub el daca nu ai suport. Cu telefonul, la fel.

FOLOSESTI O TASTATURA DE MARIME GRESITA
Atunci cand folosesti tastatura, antebratele ar trebui sa fie sprijinite pe suprafata pe care se afla aceasta, cu coatele atarnand drept in jos, pe lateral, nu intinse intr-un unghi larg (pentru ca ar face ca pieptul sa se deschida prea mult si sa iasa in fata) dar nici prea apropiate (pentru ca bratele si umerii se vor trage unul spre celalalt). Tastatura trebuie sa fie pe masura utilizatorului: mai mare pentru persoanele mai late in umeri si piept, si mai mica pentru pigmei.

DORMI PE O SALTEA NEPOTRIVITA (asta-s eu!) - Nu exista saltea ideala universala. Asta tine de felul in care dormi si daca ai deja dureri de spate. Dormitul pe burta este cel mai bun pentru mentinerea curburilor coloanei, deoarece creeaza cel mai bun repaus pentru muschii spatelui. Mai mult pe burta respiri cel mai eficient si drept urmare ai cel mai odihnitor somn. Bine, daca poti sta pe burta.

ITI SUPRAINCARCI GEANTA
Greutatea gentii iti forteaza spatele si solicita muschii care in mod normal s-ar fi ocupat de sustinerea coloanei vertebrale. Atentie la copii si la ghiozdanele grele si purtate, la fel, pe un umar sau in mana. Nu e bine sa fie purtare asimetric.

PORTI TOCURI INALTE
Stim si ca sufera femeia la frumusete. Dar sufera si muschii din partea inferioara a spatelui, este afectata si coloana, si postura. Ura! Uraaa! Fii atenta: daca esti obligata sa porti tocuri la birou, lasa pantofii aia acolo si poarta-i numai acolo.

MERGI CU O BICICLETA PROST REGLATA
Sigur ca miscarea, sub toate formele ei, inclusiv mersul pe bicicleta, este minunata. Dar nu trebuie sa faci asta ca ciclistii profesionisti, in pozitia aia atat de aplecata incat dai sa musti din ghidon. Ca sa stea in siguranta in acea pozitie, sportivii se antreneaza la greu si sigur nu e cazul tau. Si daca stai prea aplecat, si daca stai prea pe spate, amandoua situatiile vor deveni dureroase pentru tine si-ti faci mai mult un rau decat un bine.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.