Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mafia - Nasii documentar episodul 4
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DOCUMENTAR „PROXENETII CIUPERCILOR '
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia care mafia? Documentar Episodul 1
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile mafiei siciliene
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia -Episodul 3
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia - Episodul 4
1.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia americana
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia - Episodul 2
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Italia - O vechie istorie
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia - Marea tradare- Documentar episodul 3
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Vanand mafia in Italia |

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.04.2022  Adauga la favorite 174 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Procurorul italian Nicola Gratteri se afla intr-o misiune -- impotriva mafiei. Dupa ce a ordonat arestarea a aproape 350 de membri ai notoriului sindicat „Ndrangheta, alaturi de politicieni si oficiali acuzati ca i-au ajutat, el lanseaza acum cel mai mare proces mafiot din Italia din ultimele trei decenii.

Procesul a inceput la jumatatea lunii ianuarie in orasul Lemezia Terme din Calabria, inima „Ndranghetei". Procesul vizeaza in mod special clanul Mancuso, care a controlat zona Vibo Valentia de zeci de ani si joaca un rol cheie in contrabanda cu cocaina din America de Sud.
Cel mai mare proces de acest gen de la maxi-procesele de la Palermo din anii 1980, acest proces a durat ani de zile. In 2019, procurorul sef regional Nicola Gratteri - care a trait sub o protectie constanta a politiei in ultimii 30 de ani - a dat o lovitura majora celui mai periculos grup mafiot din Europa, supravegheand peste 350 de arestari in cadrul raidurilor coordonate care au inchis afaceri si au confiscat bani murdari.

Martori de frunte, jurnalisti si familiile victimelor se numara printre multi dintre cei care spera ca procesul va reduce puterea infricosatoarei ‘Ndranghete. Auzim de la un fost membru al grupului, care doreste sa ramana anonim de teama vietii sale. El confirma ca traficul de arme, spalarea banilor, extorcarea si crima fac parte integranta din operatiunile grupului. Si aceste operatiuni sunt profitabile - in valoare de aproximativ 55 de miliarde de euro pe an. Rudele victimelor din ’Ndrangheta, precum Vincenzo Chindamo, urmaresc indeaproape procesul. Cadavrul surorii sale Maria nu a fost gasit niciodata. Prin marturia unui martor cheie, familia a aflat ca probabil a fost ucisa de un membru al ’Ndranghetei pentru ca a refuzat sa-si vanda terenul grupului. Jurnalistul Michele Albanese, care relateaza de ani de zile despre crimele mafiei din Calabria, in ciuda riscului pentru viata sa, spera si el ca procesul va fi o piatra de hotar in lupta impotriva ’Ndranghetei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.