Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Toxoplasmoza
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea Bazna
2.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerile de coccis - cum se pot trata
2.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ANTIBIOTICUL MINUNE din natura-MACRISUL
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiroida -analize
2.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile mustului.
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi medicale pentru reusita vacantei
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul din rompepiedras,
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tot ce trebuie sa stiti despre retetele medicale
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipsa de fier, cauza oboselii cronic
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Toxoplasmoza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.12.2021  Adauga la favorite 753 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Toxoplasmoza este o infectie frecventa a pasarilor si mamiferelor, inclusiv a oamenilor. Ea este produsa de un mic parazit numit Toxoplasma gondii. O persoana care avut toxoplasmoza si s-a vindecat, nu mai poate fi infectata ulterior. Pentru majoritatea persoanelor toxoplasmoza nu este periculoasa si se vindeca de la sine.

Daca infectia este dobandita de mama in timpul sarcinii si este transmisa fatului, produce leziuni cerebrale si orbire. Doar un mic procent din femeile insarcinate care sunt infectate transmit infectia fatului. Este important ca femeia gravida sau care doreste sa ramana insarcinata, sa fie testata pentru a sti daca a fost infectata cu Toxoplasma gondii si daca nu a fost, trebuie instruita asupra modului in care poate evita infectia.
Simptome la persoanele imunocompetente
Majoritatea persoanelor infectate cu Toxoplasma gondii nu prezinta simptome. Un procent redus de pacienti au simptome usoare de tip gripal care pot dura cateva luni. De aceea, de multe ori o persoana nu stie daca are sau nu toxoplasmoza.
Simptomele sunt:
-aparitia de adenopatii latero-cervicale (cresterea in volum a ganglionilor latero-cervicali)
-crampe musculare
-febra
-oboseala
-senzatie de gat uscat
-eruptii cutanate.
Simptome la persoane imunodeficiente
Un pacient cu un sistem imun deficitar (in cadrul unei infectii cu HIV, dupa transplantul de organe sau pacientii cu limfoame) poate dezvolta o forma de toxoplasmoza grava, care poate duce la deces. In acest caz este folosita terapia antibiotica. O infectie severa necesita un tratament agresiv. In cazuri foarte rare, pacienti cu toxoplasmoza aparent sanatosi, au dezvoltat simptome severe datorita afectarii creierului, ochilor, plamanilor sau inimii.
Simptome la nou-nascuti
Majoritatea copiilor infectati nu prezinta simptome la nastere. Fara tratament, acesti copii pot dezvolta in timp forme usoare sau severe de afectiuni oculare si cerebrale. Orbirea poate apare chiar si la 20 de ani dupa nastere. Unii dintre nou-nascutii infectati au simptome severe la nastere, cum sunt:
-dureri oculare, probleme de vedere sau orbire
-leziuni cerebrale care duc la retard mintal si uneori la convulsii.
Consultul medical de specialitate se impune cand, la o femeie gravida, apar simptome ca:
-adenopatii latero-cervicale
-febra
-senzatie de gat uscat
Pot efectua teste pentru a detecta anticorpii anti-Toxoplasma gondii:
-medicul obstetrician
-medicul de familie.
Cu toate acestea, medicul trebuie sa lucreze cu un laborator dotat cu aparate care sa efectueze aceste teste.
Daca gravida este diagnosticata cu toxoplasmoza, urmatorii medici specialisti, pot indica un tratament care sa previna sau sa reduca infectia fetala:
-medicul neonatolog
-medicul specialist in boli infectioase.
In toxoplasmoza se administreaza medicamente doar daca infectia afecteaza fatul sau o persoana imunodeprimata. De aceea, desi o gravida cu un sistem imun sanatos nu prezinta nici un risc atunci cand este infectata, tratamentul este necesar pentru protectia fatului. Gravidele diagnosticate cu toxoplasmoza in timpul sarcinii, vor primi tratament cu antibiotice. Antibioticele reduc sansele ca fatul sa fie infectat. Daca totusi, infectia se produce (diagnosticul este facut cu ajutorul amniocentezei) un alt antibiotic este adaugat la tratamentul initial. Acest tratament scade severitatea toxoplasmozei fetale si a altor afectiuni legate de infectie, care apar dupa nastere. Daca nou-nascutul are toxoplasmoza va primi antibiotice in primul an de viata. Acest tratament se impune pentru a scadea riscul de leziuni cerebrale si orbire, cauzate de infectie.

Optiuni de medicamente
- terapia cu antibiotice
Infectia cu Toxoplasma gondii in timpul sarcinii poate duce la leziuni cerebrale si oculare la fat si la nou-nascut. Terapia cu antibiotice previne sau reduce aceste leziuni.
Tratamentul initial dupa infectia mamei
Cand o gravida este infectata cu Toxoplasma gondii va fi tratata cu antibiotice care scad riscul de infectie al fatului. Antibioticul folosit se numeste spiramicina. Spiramicina se administreaza pe cale orala si se concentreaza la nivelul placentei. Placenta este locul de unde Toxoplasma gondii ajunge la fat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.