Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PROTEZA TOTALA DE GENUNCHI.
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chistul Baker
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile genunchiului
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru durerile de genunchi:
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Moebius,
1.214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Poland
2.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru recuperarea dupa proteza de genunchi
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Displazia de sold
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Punctul Zu.
8.650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Platfusul (piciorul plat) este cea mai frecventa forma a
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Luxatia congenitala a genunchiului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.12.2021  Adauga la favorite 455 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Luxatia congenitala a genunchiului este o problema deosebita, dar o adevarata urgenta ortopedica. In urma unui management imediat poate rezulta o solutie satisfacatoare pentru o mare parte din pacienti. Genunchiul poate fi pur si simplu hiperextins (recurvatum) sau, intr-o forma severa, poate fi vorba de o luxatie completa a genunchiului cu tibia proximala anterioara si lateral femurului. In majoritatea cazurilor luxatia e bilaterala, dar poate fi de grvitate diferita.

Etiologie
Originea poate fi ereditara sau o tendinta familiala. Multi au considerat ca anomalii congenitale: torticolis sau luxatia cotului, si 50% din cazurile cu luxatie de sold ipsilaterala. Hiperextensia sau luxatia genunchiului e constatata frecvent la copiii cu arthrogriposis si mielodisplazie. In aceste conditii etiologia este legata de dezechilibrul muscular, de exemplu, contractia cvadricepsului cu tendoane slabe sau absente. La un copil normal etiologia se crede a fi datorata pozitiei intrauterine, ca pozitia picorului sub mandibula sau in axila. Clinic, genunchiul apare hiperextins si in cel mai sever grad, articulatia poate fi in extensie mai departe pana ce piciorul atinge pieptul.

Tendoanele mediale pot fi deplasate inainte ,anterior axei genunchiului si functioneaza ca extensor. Patela poate fi deplasata lateral. Condilii femurului sunt proeminenti in posterior, dar circulatia mai jos de genunchi este deobicei intacta. Numai cativa nou nascuti cu aceste probleme au fost examinati din punct de vedere patologic, in consecinta putin se cunoaste despre capsula posterioara sau ligamentele cruciale. La un copil mai mare aceste structuri sunt intinse, hipoplastice si uneori absente, dar aceste schimbari pot seconda o luxatie persistenta.


Tratamentul pentru ambele cazuri: si in luxatie, si in subluxatie trebuie sa fie imediat, cu intindere pasiva, aducand treptat genunchiul in flexie doar la cateva ore de la nastere. Tratamentul pentru luxatia genunchilor trebuie facut imediat prin intindere pasiva si flexie treptata a genunchiului sub supravegherea medicala. Daca acesta este facut doar la cateva ore de la nastere, genunchii pot de obicei adusi intr-o pozitie de flexie, si mentinuta de un mulaj, atela sau bandajat.

Atela trebuie schimbata zilnic si articulatia intinsa usor si pusa prin miscari pasive de toate tipurile, pana ce se vor obtine aproximativ 90°. Se obtine treptat recuperarea completa a miscarii genunchiului si la 2 saptamani copilul e transferat la hamurile Pavlik pentru a obtine reducerea luxatiei soldurilor. Razele X sunt folosite pentru a cerceta o reducere satisfacatoare, deoarece numai clinic se poate usor insela ca genunchiul flexat este anatomic redus. Cu cat mai devreme articulatia este redusa inaintea dezvoltarii unei contractii fixe, rezultatul de lunga durata va fi mai bun.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.