Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PROTEZA TOTALA DE GENUNCHI.
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chistul Baker
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile Tubului Digestiv - Tratamente naturiste
1.646 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli profesionale
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Luxatia congenitala a genunchiului
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru durerile de genunchi:
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru recuperarea dupa proteza de genunchi
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tulburari ale tiroidei - sfatul medicului
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Ghintura, indicata in dischineziile biliare
1.496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toporasul, dusmanul reumatismului
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Afectiunile genunchiului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.01.2013  Adauga la favorite 1.419 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Genunchiul este reprezentat de regiunea articulara situata la jonctiunea coapsei cu gamba. Articulatia genunchiului uneste femurul cu tibia si cu rotula. Adaptarea perfecta a suprafetei articulare a femurului cu cea a tibiei este asigurata prin existenta a doua formatii fibrocartilaginoase, denumite meniscuri. Ligamentele foarte puternice garanteaza o stabilitate perfecta a acestei articulatii.
Unele afectiuni ale genunchiului se dezvolta din cauza uzurii aparute la nivelul articular, cum se intampla in osteoartrita. Alte afectiuni apar din cauza unor injurii, cum ar fi o lovitura la nivelul genunchiului sau miscari bruste, care forteaza genunchiul dincolo de limita normala de miscare de la acest nivel

Unele afectiuni ale genunchiului, cum ar fi cele aparute din cauza unui accident, nu pot fi prevazute sau prevenite. Totusi, pot fi prevenite multe probleme de la acest nivel urmand aceste sugestii:
- inaintea efectuarii de exercitii sau a participarii la diferite activitati sportive, se efectueaza o incalzire prin mers pe bicicleta, apoi exercitii de incalzire musculara; incalzirea musculaturii din partea anterioara a coapsei (muschiul cvadriceps) si din partea posterioara a coapsei, reduce tensiunea din tendoane si scade presiunea din genunchi din timpul activitatii
- fortificarea musculaturii picioarelor prin exercitii specifice (de exemplu, urcatul scarilor, mersul pe bicicleta); exercitiile supravegheate, cu greutati, sunt un alt mod de fortificare al musculaturii de care beneficiaza si genunchiul
- se evita schimbari bruste in intensitatea exercitiului; forta si durata exercitiilor se cresc progresiv
- se va purta incaltaminte lejera, care sa mentina echilibrul si aliniamentul picioarelor in timpul mersului sau alergarii.
Problemele de la genunchi pot sa apara din cauza unui picior plat sau a unui picior aflat in pronatie (rotat in interior). Aceste probleme pot fi minimalizate prin purtarea unor tipuri speciale de incaltaminte cu talonete. Se va mentine o greutate adecvata pentru a reduce stresul de la nivelul genunchiului. Obezitatea creste riscul de dezvoltare al afectiunilor degenerative cum ar fi osteoartrita.

Leziunile sau bolile grave ale genunchiului sunt tratate de obicei de medicul ortoped, care este specializat in tratamentul chirurgical sau nechirurgical al structurilor osoase, articulare si al tesuturilor moi (de exemplu, ligamente, tendoane si muschi). Pacientii cu indicatie de tratament nechirurgical, pot consulta medicul reumatolog (medic specializat in diagnosticul si tratamentul artritelor si al afectiunilor asemanatoare).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.