Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Turnul Kizil Kule, Alanya
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaja Kleopatra-Alanya
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Alanya-Alanya
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Damlatas-Alanya
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incekum-Alanya
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mahmutlar-Alanya
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Damlatas -Alanya
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mahmutlar-Turcia
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raul Dimcay-Alanya
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mersin -Turcia
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Alanya

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.11.2021  Adauga la favorite 220 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alanya, oras modern situat la 100 Km est de Antalya, se intinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi, cu un port frumos si un aer pasnic, si este cu siguranta una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei.

Orasul este locatia celei care a fost odata cea mai puternica si mai spectaculoasa fortareata de pe coasta Turciei, formata din 150 de bastioane. Alanya dateaza din timpuri elene, cand se numea Coracesium si a fost condusa, pe rand, de romani, bizantini, armeni, selgiucizi si otomani. Biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, ce dateaza din secolul VI, sirul de trepte din caramida rosie care se spune ca au fost folosite de Cleopatra cand a coborat spre mare sa faca baie sunt alte puncte de atractie ce nu trebuiesc ratate.

In estul citadelei se afla orasul-port care freamata de activitate, cu cafenele, barci de pescuit si agrement. Fiecare parte a Antalyei se mandreste cu plaje cu nisip cenusiu si cu o multime de hoteluri. De cand a fost construit primul motel modern in 1958, considerat primul an de industrie turistica in Alanya, hotelurile s-au intrecut in a primi fluxul de turisti, iar hotelurile, din 2007, detin 157.000 paturi.

Multi turisti, in special scandinavi, germani, rusi si olandezi, isi fac vacantele cu regularitate in Alanya pe timpul lunilor calduroase. Sunt atrasi de aceasta zona datorita preturilor accesibile, temperaturilor ridicate, plajelor nisipoase, accesului catre zonele istorice ale Antalyei , si a bucatariei rafinate. Principala atractie a orasului o reprezinta plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri, un pitoresc si vechi castel, impreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurante si cafenele care fac din aceasta parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.