Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  "Cladirea dansatoare"
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Massachusetts State House -Boston
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Melbourne si cladirea expozitiei regale
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pier Head- Pier Head, Liverpool
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pier Head
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palazzo Vecchio
1.258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genova-Acvariul
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Cantacuzino din Busteni
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Produse pentru confortul camerei de hotel
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de mailboxproduction
 
  Piata Besarabsky-Kiev
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cladirea Reichstagului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.11.2018  Adauga la favorite 423 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cladirea parlamentului german numita Reichstag este situata in in centrul Berlinului in cartierul Berlin-Tiergarten. Tot Reichstag s-a numit si parlamentul german din timpul Imperiului German. Aici a avut loc prima adunare parlamentara din tarile germane.

Primul sediu al parlamentului in Berlin a fost „Palatul Prusac" de pe strada Leipzigului, aici a avut loc adunarea incepand din anul 1867 din patru in patru ani, adunarea fiind dominata de „Liga germana de Nord". Dupa constituirea in anul 1871 a Imperiului German, vin in parlament si deputati din statele germane din sud. Acest lucru determina necesarul unei cladiri mai mari. La data de 19 apilie 1871 a fost propusa o amenajare noua a cladirii, cererea a fost insa respinsa de parlament, neprimind o majoritate de voturi. O comisie parlamentara este insarcinata sa gaseasca o cladire adecvata. Dupa 70 de zile este aleasa cladirea manufacturii de portelan de pe strada Leipzig nr. 75 ca sediu provizoriu pe o perioada de 5 - 6 ani, perioda care totusi a durat 23 de ani.

Tot Reichstag-ul a fost sediul parlamentulului Republicii de la Weimar. In noaptea de 27 spre 28 februarie 1933 cladirea parlamentului a fost cuprinsa de flacari, sala plenara si unele incaperi invecinate au ars complet. A fost o incendiere intentionata care insa nu este clarificata nici pana azi. Nazistii germani au luat incendiul drept pretext pentru impunerea politicii lor.

Dupa reunificarea Germaniei in 1989 cladirea Reichstag este din nou sediul parlamentul Germaniei, numit Bundestag. Cladirea a fost renovata si modernizata, ca sa satisfaca noile cerinti.

Incepand din anul 1979 tot in aceasta cladire are loc la fiecare cinci ani si intrunirea organului de stat Bundesversammlung ("Adunarea Federala"), pentru alegerea presedintelui statului, cel mai recent la 23 mai 2009.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.