Tine in frau alergiile copilului!
Primavara este anotimpul in care ies la iveala cele mai multe reactii alergice. Inmuguresc copacii, infloresc florile, iar polenurile lor ii fac pe micuti sa stranute, sa le curga nasucul si sa ii gadile, dar si sa aiba ochii iritati.
Daca stii ca ai un copil alergic la polen, atunci asigura-te ca ia antihistaminice in scop profilatic.
Daca observi doar simptome asemanatoare alergiilor, este important sa mergi cu el la medic si sa ii faci cateva teste alergologice, pentru a afla cu exactitate daca este alergic la polen.
Intareste-i sistemul imunitar pentru prevenirea virozelor respiratorii!
Schimbarile bruste de temperatura din sezonul de primavara, precum si reaparitia multor virusuri pe fondul incalzirii vremii ii predispun pe copii la viroze respiratorii, de la simple raceli, guturai, gripe si pana la pneumonii, tuse convulsiva si alte afectiuni periculoase.
Primavara este anotimpul in care se recomanda administrarea de suplimente alimentare pe baza de vitamine pentru intarirea sistemului imunitar, slabit de puteri in sezonul rece.
Poti incerca metode naturiste - alimente cu vitamine, siropuri, ceaiuri etc. - sau suplimente pe baza de vitamina C, echinaceea, propolis etc.
Combate astenia de primavara!
Astenia de primavara este o stare generala alterata care apare la inceputul primaverii. Este cauzata de modificari climatice bruste, precum si de explozia de lumina cu care ne intampina noul anotimp si se intalneste si in randul copiilor.
Se manifesta prin dureri de cap, stare apatica, letargica, oboseala accentuata, iritabilitate etc.
Ajuta copilul sa nu treaca prin aceste stari neplacute, incurajandu-l sa aiba un stil de viata sanatos: miscare fizica, alimentatie hranitoare si cat mai multa odihna.
Unele vitamine si minerale contribuie si ele la combaterea asteniei la copii - complexul de vitamina B, vitamina C, fier, zinc ori magneziu.
Apara-l de muscaturile neplacute de insecte!
Odata cu aparitia florilor, infrunzirea pomisorilor si aparitia ierbii, ies la iveala si insectele care au "hibernat" in sezonul rece.
In joaca prin parcuri, pe iarba din padure sau prin alte spatii in aer liber, prichindelul se poate alege cu cateva muscaturi de toata frumusetea. Majoritatea sunt inofensive, dar prezinta simptome neplacute, care pot distruge buna dispozitie a copilului.
Este indicat sa apelezi la solutii repelente contra tantarilor si a altor tipuri de insecte, in special in datile in care iesi cu copilul la iarba verde.
Protejeaza-l de razele ultraviolete ale soarelui!
Razele ultraviolete ale soarelui afecteaza pielea in orice sezon, dar incepand cu primavara si culminand cu vara, acestea au cele mai nocive efecte.
Este timpul sa te preocupi de pe acum de protectia pielii copilului contra efectelor nocive ale razelor solare, mai ales ca pe masura ce se incalzeste afara, hainutele incep sa devina din ce in ce mai putine. Soarele atace astfel direct pielea si il predispun la probleme grave de sanatate.
Opteaza pentru lotiuni cu protectie solara potrivite pentru tipul de piele a copilului.