Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Humano: Renasterea omenirii
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocuri murdare: partea intunecata a sportului
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blestemul Triunghiului Bermudelor
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Falmouth Harbor, Anglia
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  STRAINII ANTICI: ORIGINEA UMANITII
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originea Craciunului
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originea sistemului solar -
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut-Construirea unui vis
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Originea sporturilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.08.2021  Adauga la favorite 147 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un sport reprezinta o activitate de natura fizica si poate implica si competitia.Totodata sportul este o activitate care poate influenta stilul de viata,sanatatea sau personalitatea unui om.

Sporturile se pot categorisi in individuale (de exemplu atletism, haltere, tir) sau de echipa (de exemplu baschet, canotaj). Desi sunt numite sporturi in mod gresit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive.
Cuvantul sport are o lunga istorie, avandu-si originea in cuvantul latin deportare, care printre sensurile sale primordiale, insemna a iesi afara pe poarta adica a iesi in afara zidurilor orasului pentru a se dedica la activitati sportive. Tot din acest termen, isi au originea in provensalul deportar, Spaniolul deportar si Francezul despoter (dvertisment, distractie); de la acest cuvant francez a luat, in engleza din XIV secol, termenul disport, ce in preajma, secolului XVI, s-a transformat in sport. pariuri sportive - biletul zilei pariuri
Studiul dezvoltarii sportului in istoria umana, poate arata schimbari sociale semnificative survenite de-a lungul secolelor, in diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implica abilitatile umane de baza, fizice si mentale, urmareste imbunatatirea acestor abilitati pentru a fi utilizate mai eficient si sugereaza faptul ca sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligentei umane. Pentru omul primitiv, activitatea fizica a fost doar un mod de a-si imbunatati cunostintele despre natura si, in aceeasi masura, un mod de a stapani mediul din jurul lui.In timpul secolululi al XIX-lea, s-au descoperit numeroase obiecte de arta preistorica in Franta (la Lascaux), in Africa si in Australia, care arata cum in timpuri preistorice, s-au efectuat ceremonii ritualice in care era implicata o activitate fizica pentru participanti. Unele din aceste descoperiri au fost stabilite ca avand cel putin 30.000 de ani.
Sportul, prin insusi natura sa, incurajeaza diversitatea intr-o lume culturala. Pe masura ce tarile si natiunile se apropie tot mai mult unele de altele, dar totusi isi pastreaza identitatea culturala, sportul este un domeniu in care se invata ca diferentele culturale, nu numai ca trebuie acceptate, dar reprezinta o bogatie ce trebuie cultivata si pretuita. Conceptul sportiv poate deveni un "indicator de schimbare" a societatii globale, de anticipare, evolutii si schimbari prin deschiderea simbolica a relatiilor interstatale. Sportul devine si trebuie considerat, astfel, ca o oglinda a culturii si a societatii, caci el reprezinta sperantele si perspectivele viitorului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.