Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Falmouth Harbor, Anglia
889 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul de Marina Constanta
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceva terifiant a fost descoperit sub Triunghiul Bermudel
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doi ani de singuratate (SUA 2004) Documentar 68 minute
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Marele secret a lui Cristofor Columb
90 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre busola
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce a demonstrat Expeditia Kon-Tiki
1.138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  James Cook
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In drum spre stele | Odiseea interstelara
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartografia
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Hartile de navigatie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.07.2022  Adauga la favorite 109 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
„Hartile de navigatie" ale genomului uman au fost descifrate
Cea mai clara imagine de pana acum a modului in care genele umane sunt reglate in seria vasta a tipurilor de celule din organism a fost creata de o echipa internationala de cercetatori, cu scopul de a identifica genele asociate cu aparitia bolilor, informeaza Reuters.

In doua studii majore publicate in revista Nature, echipa de cercetatori a realizat o harta a modului in care o retea de "comutatoare", integrate in ADN-ul uman, controleaza locul si momentul in care genele sunt activate si dezactivate.

Proiectul, cu o durata de trei ani, intitulat FANTOM5 si coordonat de Centrul pentru Tehnologia stiintelor vietii RIKEN din Japonia, s-a bazat pe participarea a peste 250 de oameni de stiinta din 20 de tari si regiuni.

"Oamenii sunt organisme multicelulare complexe, compuse din cel putin 400 tipuri celulare distincte. Aceasta diversitate impresionanta de tipuri celulare ne permite sa vedem, sa auzim, sa ne miscam si sa luptam impotriva infectiilor - si totusi, toate aceste elemente diverse sunt codate in acelasi genom", a afirmat Alistair Forrest, coordonatorul stiintific al proiectului FANTOM5.

Acesta a explicat ca diferenta dintre tipurile de celule este determinata de secventele de genom pe care le folosesc - de exemplu, neuronii utilizeaza gene diferite fata de celulele ficatului si, prin urmare, functioneaza extrem de diferit.

"In FANTOM5, am investigat prima oara in mod sistematic tipurile de gene utilizate practic in toate tipurile de celule din corpul uman, precum si regiunile unde aceste gene sunt citite din genom", a explicat Alistair Forrest.

Desi cercetarea nu se incheie aici, oamenii de stiinta spera ca proiectul FANTOM5 va deveni un atlas de referinta care sa ii ajute sa exploreze genomul uman si sa inteleaga rolul pe care il joaca genele intr-o categorie vasta de boli, de la cancer, diabet, boli ale sangelui si pana la afectiuni psihiatrice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.