Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charles Babbage
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PAGANI
523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lectie de turca baza-1/10
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1894 SINGER Restaurare masina de cusut
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jane Austen
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarate observatii de OZN in Europa
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jamie Oliver - Bucatarul dezbracat
877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masina timpului: Cronovizorul
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lyudmila Pavlicenko ,Lunetista care a terorizat nazisti
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Franz Lehar
851 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Masina de scris de la inceput la sfarsit

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.08.2021  Adauga la favorite 249 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Masina de scris este una dintre cele mai importante inventii ale lumii moderne, stand la baza procesului de comunicare inca din secolul al XVIII-lea. Masina de scris, dispozitiv mecanic folosit pentru dactilografierea textelor, a fost reinventata de aproximativ 52 de ori, sub diferite forme si dimensiuni - rotunda, dreptunghiulara, trapezoidala, mai lata sau mai inalta.

La 6 ianuarie 1714, inginerul englez Henry Mill a brevetat pentru prima oara o masinarie care putea sa imprime literele una dupa alta. Prima masina de scris functionala a fost inventata de catre Pellegrino Turri, in 1808, pentru a veni in ajutorul persoanelor oarbe. Pastorul danez Rasmus Malling Hansen, in 1870 a prezentat publicului "globul de scris", care semana mai degraba cu o perna mare de ace. Masina a fost ulterior transformata intr-un produs comercial. Hansen a testat mai multe pozitii ale literelor pe o tastatura din portelan, pentru a determina aranjamentul care sa faciliteze scrisul si sa il faca mai rapid decat cel de mana.
Prima masina de scris comerciala a fost brevetata in 1868, din dorinta inginerului mecanic american Christopher Latham Sholes, de a produce inventii pentru a imbunatati soarta omenirii. Sholes mesterea la o masina care sa imprime automat numarul paginilor din carti, cand i s-a sugerat ca ar putea incerca o constructie mai complexa, care sa poata imprima toate literele alfabetului. El si-a extins creatia folosind la baza un vechi telegraf caruia i-a adaugat taste pentru tot alfabetul. Patentul Sholes & Glidden a fost vandut pentru 12.000 dolari, deoarece Sholes a refuzat sa o mai foloseasca sau sa o recomande pentru utilizare.

Prima masina de scris electrica a fost construita in 1902. Abia in anul 1920 masina de scris a devenit un obiect cu design standard, fara ca firmele producatoare sa propuna dife­rente foarte mari de aspect.

Momentul de varf al masinii de scris a fost in anii 1950, cand media de vanzari a atins in SUA 12 milioane de unitati

In aprilie 2011, Godrej and Boyce, ultima companie care mai producea masini de scris si-a inchis fabrica din Mumbai, India


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.