Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Imparateasa care a condus lumea-Wu Zetian
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiicele regelui Christian al IX-lea al Danemarcei
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumile pierdute ale Indiei – Marele desert indian
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei Elizabeth II Regina noastta
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kate Middleton: Urmatoarea regina a Angliei
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20/24 Bharat Copilul naturii
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marie a Romaniei, uimitoarea regina a Carpatilor
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maria Theresa a Austriei
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce a fost asasinata Printesa Sissi
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Regina Victora-Imparateasa a Indiei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.11.2020  Adauga la favorite 278 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La alegerile generale din 1874, Disraeli s-a intors la putere. El a trecut Regulamentul de cult public Legea 1874, care a eliminat ritualurile catolice din liturghia anglicana si pe care Victoria l-a sprijinit puternic.[88] Ea a preferat serviciile scurte, simple, si personal se considera mai aliniata cu Biserica Prezbiteriana din Scotia decat Biserica Episcopala a Anglia. De asemenea, el a trecut Actul titlurilor regale din 1876 prin Parlament, astfel ca Victoria a luat titlul de "imparateasa a Indiei" de la 1 mai 1876, Nou titlu a fost proclamat la Delhi Durbar la 1 ianuarie 1877.

In tara, incepe sa circule un proverb ce reflecta mandria acestora: "Soarele nu apune niciodata pe cerul Imperiului, caci coloniile sale - Canada, Africa de Sud, India, Australia si Noua Zeelanda - debordeaza de bogatii".

La 14 decembrie 1878, la comemorarea decesului lui Albert, a doua fiica a Victoriei, Alice, care se casatorise cu Ludovic de Hesse, a murit de difterie la Darmstadt. Victoria a notat despre coincidenta "aproape incredibila si foarte misterioasa" a datelor. In mai 1879 ea a devenit strabunica, la nasterea Printesei Feodora de Saxa-Meiningen, si a sarbatorit "biata mea aniversare de 60 de ani".

Intre aprilie 1877 si februarie 1878, ea a amenintat de cinci ori cu abdicarea in timp ce-l presa pe Disraeli sa actioneze impotriva Rusiei in Razboiul Ruso-Turc (1877-1878) insa amenintarile nu au avut nici un impact asupra evenimentelor sau la incheierea lor cu Congresul de la Berlin. Politica expansionista externa a lui Disraeli, pe care Victoria a aprobat-o, a condus la conflicte, cum ar fi Razboiul Zulusilor si al doilea razboi anglo-afgan. "Daca suntem pentru a mentine pozitia noastra ca o putere de prim rang", scria ea, "trebuie... sa fim Pregatiti pentru atacuri si razboaie in mod CONTINUU." Victoria a vazut expansiunea Imperiului Britanic ca civilizatoare si benigna, protejand popoarele indigene de mai multe puteri agresive sau conducatori cruzi. Spre disperarea Victoriei, Disraeli a pierdut alegerile generale din 1880 si Gladstone s-a intors ca prim-ministru. Cand Disraeli a murit in anul urmator, ea a fost orbita de "lacrimi rapide", si a ridicat o placa comemorativa "plasata de catre Suveranul sau recunoscator si prieten, Victoria R.I


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.