Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai cunoscute simboluri ale lumii Sarpele
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HAMSA ARABA
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budismul
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sufismul sau taṣawwuf
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este sufismul?
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20/24 Bharat Copilul naturii
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Krishna istorie sau mit
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile sistemului milenar yoga
380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este budismul?
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este budismul?partea I
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Hinduism

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2020  Adauga la favorite 302 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hinduismul, poate in masura mai mare decat orice alta religie, reprezinta o colectie de mai multe credinte religioase. Conceptele spirituale ale triburilor ariene nomade ce au invadat continentul indian, s-au amestecat cu dogmele ce prevalau in Valea Indusului, formand o religie unica, in sensul ca, spre deosebire de altele, nu are un intemeietor singular, bazandu-se in schimb pe o confederatie de zeitati locale.

Hinduismul a aparut pe parcursul mileniului al doilea precrestin, in jurul anului 1500 i.Hr., fiind fondat de casta brahmanilor, formata din preoti. Potrivit credintei hinduse, casta reprezinta un atribut innascut, fara de care un om nu-si poate gasi locul in societate si nu se poate casatori. Chiar si in prezent, brahmanii sunt singurii hindusi care au dreptul de a citi din Vede imnurile, versetele, incantatiile si tratatele ce dateaza din perioada invaziilor ariene si care sunt fundamentul invataturilor hinduse. Upanisadele, lucrari elaborate pe baza Vedelor, reprezentau un compediu de speculatii metafizice si filozofice puse in circulatie in jurul anului 900 i.Hr.

Aceste texte contin instructiuni asupra modului de viata al unui adept al hinduismului. Potrivit textelor Vedice, destinul unui hindus este determinat de toate actiunile sale si de consecintele acestora de-a lungul fazelor succesive ale existentei. Destinul sau este numit Karma. O viata corecta in prezent constituie garantia unei existente mai bune mai tarziu. O viata vicioasa in prezent va avea drept consecinte reincarnarea intr-un animal inferior. Acest ciclu continuu al nasterii si mortii este incheiat doar atunci cand sufletul atinge o stare de perfectiune, printr-o viata ideala ce calareste animalul respectiv. Uciderea vacilor si a paunilor este strict interzisa de catre hindusii credinciosi. Aceasta religie a fost modificata in ultimul secol prin adoptarea unor elemente crestine. In prezent numarul adeptilor hinduismului este estimat la peste 450 de mil.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.