Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Yoga- arta de a trai
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile Europei
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picaturile de ploaie
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile Craciunului
706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sicko
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cometele
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yoga. -istorie
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurea Teutoburg: Originile Marii Rift a Europei
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE se ascunde in Muntii Buzaului ?!?
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiromantia = Cititul in Palma - 360 grade
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Originile sistemului milenar yoga

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2020  Adauga la favorite 453 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Muntii Himalaia au gazduit dintotdeauna practicanti spirituali. In aceasta zona a lumii greu accesibila calatorilor obisnuiti, maestrii spirituali indieni (si nu numai) au transmis invataturile lor cu caracter universal catre discipolii cei mai calificati. Unii maestri au ajuns sa fie mai cunoscuti (Sanatkumara, Vasistha, Dattatreya, Shankaracharya, Madhusudana Sarasvati, etc.), dar cei mai multi au preferat sa ramana anonimi.

Traditia himalaiana de meditatie dateaza din timpuri stravechi, cu mult inainte de inceperea inregistrarii scrise a istoriei. Tehnicile de meditatie s-au transmis intotdeauna pe cale orala, de la instructor la student. Acest specific se pastreaza si in zilele noastre.

Traditia himalaiana de meditatie reprezinta o traditie autentica, neintrerupta, din timpuri imemoriale. Aceasta traditie contine principii universal valabile a caror valoare nu depinde de epoca, obiceiuri, sau nationalitate. Desi mentinuta de-a lungul timpului de yoghini si yoghine practicand in muntii Himalaia din India, Nepal si Tibet, traditia in sine nu este asociata cu nici una din religiile din regiune (adica hinduism, budism, jainism, sikhism, etc.). Desi profund spirituala, traditia himalaiana de yoga nu este si nu se pretinde a fi o religie. Religia personala a fiecaruia nu are legatura cu apartenenta de aceasta traditie. Adevarul ultim nu are culoare religioasa.

Mai mult, aceasta traditie nu se bazeaza pe transmiterea de informatie; se bazeaza pe intuitie. Singurul lucru care se transmite sunt tehnici si metode care, practicate cu seriozitate si constant, dezvolta intuitia individuala. Restul, adica explicatii cu privire la originea universului, Dumnezeu, natura, etc. si le descopera fiecare in termenii care au sens pentru el sau ea. De aceea, practicantii oricarei religii sunt bineveniti, iar efectele pozitive ale meditatiei in aceasta traditie se pot manifesta in dezvoltarea individuala a intelegerii privind propria religie a fiecaruia / fiecareia.

In ceea ce priveste beneficiile legate de viata moderna, meditatia constanta dezvolta intelegerea individuala, adica capacitatile intelectuale ale fiecarei persoane. Meditatorii seriosi ajung intotdeauna sa descopere ca nu conteaza numai cum si unde te-ai nascut, dar ca si ceea ce faci in viata determina cum te dezvolti ca individ. Facultatile mentale (adica inteligenta, simt artistic, abilitati manageriale, creativitate, etc.) nu raman fixe de-a lungul vietii decat daca nu faci nimic deosebit pentru a le modifica; alfel, ele se pot dezvolta, sau regresa, in functie de cum iti folosesti mintea.

Traditia Himalaiana de Meditatie Yoga este o traditie straveche, datand din timpuri imemoriale. Ea contine toate principiile si tehnicile utilizate in diversele practici meditative din lume. Cel mai adesea, aceste sisteme provin chiar din traditia himalaiana, din care s-au desprins ca ramuri cu multe secole in urma.

In zilele noastre, aceasta traditie a fost facuta cunoscuta in lumea vestica de Swami Rama.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.