Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mit si istorie: Maria Tanase(II)
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mit si istorie: Maria Tanase(III)-
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Troia -Intre mit si realitate
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mit si istorie – Maria Tanase (1)
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine sunt irlandezii?
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inima de roman
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atlantida - Continentul disparut
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atlantida - Continentul disparut
1.708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O Istorie a Naturii (Geneza 3/4)
1.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O Istorie a Naturii (Geneza 1/4)
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Krishna istorie sau mit

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.10.2016  Adauga la favorite 517 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Krishna (कृष्ण in devanagari, in AITS kṛṣṇa, pronuntat in AFI /'kɹ̩ʂ.ɳə/ conform sanscritei clasice) este considerat a fi un mare Avatar (Intrupare) divin si este ozeitate venerata in multe traditii hinduse. Este prezentat de cele mai multe ori ca un tanar pastor de vaci, cantand la flaut (bansuri), precum in Purana, sau ca un tanar print care ofera indrumari filozofice, precum in Bhagavad Gita.
Cel mai comun in hinduism este venerarea lui Krishna ca avatar al lui Vishnu, considerat zeul suprem sau Dumnezeu in scolile Vaishnava. In cadrul Vaishnavismului Gaudiya, Krishna este considerat sursa tuturor avatarelor (inclusiv Vishnu).[1]
Krishna si povestile cu care este asociat sunt prezente in multe traditii filozofice si teologice hinduse. Desi uneori exista diferente in ceea ce priveste detaliile, exista invataturi comune tuturor. Acestea includ incarnarea divina, o copilarie si tinerete pastorala, precum si viata ca luptator eroic si invatator.
Principalele scripturi care consemneaza amanunte legate de viata, spiritualitatea si minunile lui Krishna sunt Mahabharata, Harivamsa, Bhagavata Purana siVishnu Purana.
Exista dovezi ale cultului lui Krishna sub diferite forme cum ar fi Vasudeva, Bala Krishna sau Gopala, ce dateaza inca din secolul 4 ien.[2] [3] Adorarea lui Krishna ca svayam bhagavan sau Fiinta Suprema, numit si Krishnaism, apare in perioada Evului Mediu in contextul miscarii bhakti. Din secolul 10 en, Krishna devine o figura centrala in cadrul artei si traditiei religioase unde regasim devotiunea fata de diferite forme ale lui Krishna cum ar fi Jagannatha in Orissa, Vithoba inMaharashtra si Shrinathji in Rajasthan. Incepand cu anii 60 cultul lui Krishna s-a raspandit si in Occident, in mare parte datorita International Society for Krishna Consciousness


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.