Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dieta in hipertensiune
996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coacaze negre
2.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care ajuta rinichii
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu aceste 7 nucifere vei avea o viata lunga si sanatoasa
1.325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SUNT SI CUM SE TRATEAZA VIROZELE RESPIRATORII
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri bune pentru slabit
1.698 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Dr. Mihaela Bilic: cele mai bune sfaturi de slabire
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii pentru recuperarea dupa proteza de genunchi
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sunt grasimile mononesaturate?
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care refac mucoasa intestinala
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

La ce sunt bune coacazele negre!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.09.2019  Adauga la favorite 632 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Coacazele negre sunt mult prea bune in stare naturala, pentru a fi folosite la gemuri si compoturi. Consumarea lor fara a le ingheta sau fierbe pastreaza toata puterea fructului propriu-zis, oferind celui care le mananca un gust energic si intens pe care alte fructe nu-l pot egala.

Mai cernite in comparatie cu fragii si zmeura, coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine. De exemplu, vitamina C apare intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare. Folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia, favorizeaza procesele de crestere si refacere, maresc imunitatea naturala a organismului.

Anemie. Sucul, la fel ca pulberea de coacaze negre uscate, stimuleaza formarea hematiilor si compenseaza deficitul de fier. Se bea zilnic o cana cu suc pe stomacul gol sau se ia o lingurita cu pulbere de trei ori pe zi. O cura dureaza 2-3 saptamani.

Miopie progresiva. Fructele si frunzele cresc acuitatea vizuala (inclusiv cea nocturna), favorizeaza corectarea anumitor deficiente ale vederii. Se fac cure indelungate (3-6 luni) cu pulbere sau cu macerat de coacaze negre.

Sensibilitate la infectii (respiratorii, intestinale, renale). Se consuma zilnic 100 g de fragi si 100 g de coacaze negre. In afara sezonului, se ia o jumatate de lingurita cu pulbere de coacaze negre si o jumatate de lingurita cu pulbere de macese pe zi.

Articulatii umflate, dureroase. Sucul si ceaiul de coacaze negre au efecte antiinflamatoare si depurative ideale, fiind in mod deosebit indicat in cure de 21 de zile pentru reumatici.

Ateroscleroza, arterita, hipertensiune. In toate aceste cazuri, se recomanda o cura de fructe - 500 g pe zi, vreme de doua saptamani.

Litiaza renala. In fiecare zi se bea de dimineata o cana cu suc proaspat, iar seara o cana cu ceai fierbinte de fructe si frunze. In a zecea zi de cura se bea un litru din ceaiul obtinut dintr-o lingura cu frunze de mesteacan, o lingura cu boabe de ienupar si o lingura cu frunze de coacaz negru, la un litru de apa clocotita.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.