Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hernia inghinala la copil
758 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hernia de disc
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dormi cu pisica in pat sau in camera?
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hernia de disc.Simptome si metode de tratament
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tableta de sanatate - Hernia de disc
584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce trebuie sa stii despre hernia inghinala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.09.2022  Adauga la favorite 287 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hernia este inghinala pentru ca se manifesta in zona inghinala, adica la confluenta dintre partea inferioara a abdomenului si coapsa, si apare ca urmare a unei slabiciuni a muschilor din partea inferioara a abdomenului. Stai sa-ti explic: intestinele sunt protejate de 3 straturi. Primul este o membrana subtire care se numeste peritoneu. Al doilea strat este alcatuit din muschii abdominali, iar al treilea este pielea. Hernia se formeaza atunci cand intestinele si peritoneul imping muschii si apare o umflatura sub piele.
Umflatura poate sa apara pe o parte sau pe amandoua partile – si pe stanga, si pe dreapta, uite-asa se joaca fata - si este mai frecvent intalnita la barbati. Si poate sa apara la orice varsta. Din diverse cauze: fie pentru ca pui o presiune mare pe peretii abdominali prin diferite activitati cum ar fi sfortarile puternice la toaleta, tusea pe o perioada lunga de timp, ridicarea de greutati mari sau excesul ponderal. Mai exista si situatia in care un copil se naste cu hernie inghinala. Hernia inghinala, umflatura asta, o observi daca o ai, n-ai cum s-o ratezi. Doar ca ea apare si dispare in functie de pozitie si de efort, mai ales la inceput.

Nu toate herniile inghinale au simptome. Alteori simptomele apar si dispar. Sau e posibil sa o simti numai in timpul unor activitati. La copii, de exemplu, umflatura pare mai mare atunci cand plang si e posibil sa dispara atunci cand dorm. Normal, pentru ca e in pozitie orizontala si nu depune efort. O hernie inghinala indirecta poate sa nici nu fie simtita la atingere, pentru ca poate sta ascunsa in spatele fibrelor musculare.
Vorbim acum de simptomele la adulti. Vei sesiza o umflatura care creste in dimensiune la efort si dispare cand te asezi pe pat, intins. Vei simti o durere brusca in zona inghinal atunci cand faci exercitii fizice sau efort, si in general o senzatie de greutate, de presiune, de arsura sau chiar durere in respectiva zona. Durere care poate iradia prin pelvis sau in josul piciorului.
Exista doua tipuri principale de interventii chirurgicale pentru hernia inghinala:
1. Operatia deschisa - se face o incizie prin piele in zona inghinala, ia chirurgul frumusel hernia si o muta inapoi in interiorul abdomenului si dupa aia inchide peretele abdominal. Cateodata, in situatiile in care deschiderea prin care „iti ieseau matele" este mare, foloseste o plasa din polipropilena pentru a intari inchiderea, sa le tina bine acolo in tine.
2. Cealalta metoda de tratament este operatia laparoscopica, in care se lucreaza finut, pac-pac cateva incizii mici, practic cu acelasi obiectiv: reparat hernia, pusa plasa, pleci acasa. Si te si recuperezi mai rapid decat daca te facea la cutit.
In caz ca te intrebi daca exista vreo metoda, asa, originala, prin care sa reduci riscul de a preveni hernia inghinala, afla ca n-ai nicio sansa daca este congenitala. Daca te-ai nascut cu... defect. Insa hernia directa o poti preveni prin reducerea uzurii si a rupturii peretelui abdominal inferior, evitand toate acele actiuni si situatii care il supun la grea incercare. Adica: nu ridica greutati mari. Daca esti totusi nevoit sa ridici greutati, nu trebuie sa o faci pe burta sau pe spate. Cere sfatul unui profesionist care sa te invete cum sa ridici ceva fara sa te expui unui risc, pentru ca exista tehnici speciale prin care o poti face fara urmari catastrofale. Daca suferi de tuse cronica sau de stranut, urmeaza tratamentele pentru afectiunile care le provoaca. La fel, daca suferi de constipatie cronica, schimba-ti dieta si stilul de viata, sa nu te mai schimonosesti cand il scoti din fortareata. Scapa si de kilele in plus daca la o greutate maricica ai ajuns. Si in final, inca o recomandare: practica exercitii fizice pentru a-ti pastra in forma muschii abdominali.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.