Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Stapanii banilor ep 2
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guerilele urbane: Tupamaros din Venezuela
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  America: de la libertate la fascism
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalism o poveste de dragoste partea -2
931 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Solutii locale pentru o dezordine globala
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dosarele Fastwalkers
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bitcoin: sfarsitul banilor asa cum ii stim
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei patru calareti ai Apocalipsei
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai periculosi hacker din lume
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalism o poveste de dragoste partea -2
924 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

97% posedat de banci

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.02.2019  Adauga la favorite 490 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Documentarul 97% posedat incearca sa raspunda la 3 intrebari fundamentale: Ce sunt banii? Cum sunt creati? De ce suntem datori vanduti bancilor? O serie de evenimente economice din ultimii ani, precum scaderea aparent inexplicabila a pretului petrolului, sanctiunile impuse Rusiei, care afecteaza intr-o mare masura Europa, si decizia luata de Banca Centrala Elvetiana de a decupla francul elvetian de euro prefigureaza o noua criza economica, anuntata deja de mai multi specialisti financiari.
In acest context, masuri disperate, precum cea a Bancii Centrale Europene – de a tipari si arunca pe piata gigantica suma de 1.300 de miliarde de euro -, nu pot decat sa ii provoace celui care munceste zi de zi sa obtina venituri pentru hrana, ingrijirea si prosperitatea propriei familii niste intrebari logice, precum: Ce sunt, de fapt, banii? Cum sunt creati si de catre cine? De ce exista atatia oameni datornici si de ce este „normal" ca bancile sa prospere de pe seama lor? De ce oamenii trebuie sa munceasca intreaga viata ca niste sclavi pentru niste sume derizorii, in timp ce bancherii pot dispune de sume exorbitante, pe care le materializeaza din varful pixului sau din taste? Nu cumva este ceva viciat in acest sistem care pune in pericol libertatea si viata oamenilor ce isi doresc o viata un pic mai buna?
Filmul documentar 97% posedat reprezinta un studiu fundamental despre sistemul financiar si economic. E unul dintre putinele documentare care abordeaza problema si modul de functionare a bancilor centrale si a procesului de creare a banilor. Atat timp cat banii dirijeaza orice activitate din lume, e absolut necesar sa le intelegem natura. Totusi, intrebarile aparent simple sunt evitate, intrebari precum: Care e originea banilor? Cine ii creeaza? Cine decide modul de folosire a acestora? Si ce valoare au aceste intrebari pentru milioanele de oameni care au de suferit in cazul in care sistemul monetar intra in colaps?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.