Schitul Darvari, ctitorit in anul 1834 de catre caminarul Mihail Darvari si sotia sa Elena, se afla central in Bucuresti, pe Strada Schitul Darvari nr. 3, sector 2. Biserica a fost initial o biserica de lemn fara turla si pazita de ziduri groase, cu hramul „Invierea Sfantului Lazar".
Mai tarziu au fost chemate 12 calugarite pentru a se ingriji de biserica si pentru a canta la slujbe. In anul 1864, schitul a fost inchis, insa s-a redeschis, cand calugari romani de la Schitul Prodromu din Muntele Athos primesc in anul 1869 ingaduinta de la familia ctitorilor de a se adaposti in schit.
In anii 1933-1934 Schitul Darvari a fost restaurat de catre nepotul ctitorului, iar biserica a fost pictata in fresca de Iosif Keber, in stil neo-bizantin. In 1959 schitul a fost inchis de catre autoritatile comuniste iar cei 13 calugari vietuitori aici si staretul lor, au fost mutati la manastirea Cernica. Schitul a fost redeschis abia in 1996, de Patriarhul Teoctist Arapasu.[1]
Acum schitul, care este iarasi locuit, este declarat „monument istoric" cu cod LMI B-II-m-B-19656, sub denumirea Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" - Schitul Darvari.