Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prato-Italia
1.815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MONTERIGGIONI, Italia
22 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cremona-Italia
1.553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vizita la CINQUE TERRE in Italia
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alberobello-Italia
1.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Livorno -Italia
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grand Resort de lux abandonat din Italia -
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genova -Italia
1.389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Santa Severina Italia
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lido di Jesolo, Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2018  Adauga la favorite 299 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lido di Jesolo este una dintre cele mai renumite statiuni din partea de nord a Marii Adriatice. In ultimii 50 de ani a fost continuu modificata ca o destinatie de vacanta, nucleul unicitatii sale fiind promenada de 15 kilometri, marginita de o padure de pini. Este o plaja marcata cu standardul de calitate Blue Flag - Steagul Albastru.

Lunga strada care strabate intreaga statiune, Via Andrea Bafile este populata cu gelaterii, sute de magazine de piele si suveniruri, restaurante, cafenele si roieste de turisti de la primele ore ale diminetii pana tarziu in noapte.

Distractiile locale pot fi multiple: croaziera cu pirati pentru copii, locuri de joaca cei mici, plimbari cu bicicleta de 2-4 locuri, vizita la acvariu, parcul tematic de distractii acvatice, trenuletul stradal, etc. Iubitorii de golf, destul de multi in statiune, se intalnesc la Jesolo Golf, un club bine echipat, care dispune de toata infrastructura adecvata practicarii acestui sport elegant. Apa marii Adriatice este calda si limpede din mai pana la sfarsitul lui septembrie. Rasariturile de soare pe faleza sunt un must al vacantelor petrecute in Lido di Jesolo, iar lasarea intunericului ar trebui sa te prinda tot acolo. Datorita mareei, apa inainteaza cu putere pret de cateva ore si matura literalmente scaunele de plaja ramase pe nisip. Dimineata, inainte de rasaritul soarelui, tractorasele administratiei locale aduna miile de scoici lasate de reflux. Nisipul redevine matasos si o noua zi de plaja si rasfat poate incepe. Printre sezlonguri umbla cat e ziua de lunga chinezoaice micute, care-si ofera serviciile de masaj direct pe plaja. Daca nu esti amator, poate o sa cumperi una dintre multele salbe de scoici impletite manual, ori posete din imitatie de piele, aceleasi pe care le vei intalni la Venetia intr-o varietate naucitoare. In Iesolo, poate fi vizitata “Biserica catolica a Sfintei inimi a lui Isus" din Piata Trento, in care troneaza altarul Sfintului Anton, poate cel mai venerat personaj al bisericii crestine vechi. Concertele de muzica sacra completeaza fericit atmosfera locului

Exista, de asemenea, nenumarate pizerii si taverne in care este meniul zilei, insotit de pret, sta scris pe tablitele de la intrare. Pe langa paste si pizza, care dezamagesc prin simplitate, exista o varietate de peste si fructe de mare care pot fi comandate in tandem cu unul dintre vinurile faimoase ale regiunii. Fructele de mare sunt la ele acasa in restaurantele din Jesolo, iar in unele locuri cu traditie, gatitul acestora atinge desavarsirea. Gasesti aici, de la pestii mici, sepii, stiuca ori pastrav pana la felurite crustacee. In apropierea statiunii exista Agriturismo, un fel de ferme de animale, pe langa care se cultiva fructe si legume, ori vita-de-vie din care se fac vinurile traditionale. Luna septembrie aduce festivaluri in care se celebreaza darnicia pamantului. Procesiunile impresionante ce se desfasoara in cantece si strigate de veselie, ii determina pe turisti sa se prinda in atmosfera de sarbatoare, prilej cu care sunt consumati mii de litri de vin. Shopping la Lido di Jesolo In aceasta statiune se afla nenumarate magazine de pielarie in care vei gasi haine, posete, genti de voiaj din piele, diverse tipuri de huse de masina, etc. Nu toata marfa este de calitate dar daca aveti rabdarea de a lua magazinele la rand, puteti gasi articole foarte frumoase la niste preturi care, comparativ cu cele gasite in Romania, pot fi considerate chilipiruri.

De vizitat este si Veneto Designer Outlet unde gasiti branduri precum Klein, Guess, La Perla, Borbonese, Les Copains, etc., unde sunt preturi mai mici cu pana la 80%. In sezon este deschis de luni pana duminica, intre 10:00 si 20.00. Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestei statiuni renumite este apropierea de Venetia si Murano. Pastrati-va, deci, bugetele, pentru a face cumparaturi de soi din cele doua insule. Acolo va asteapta magazine cu branduri renumite, dar mai ales obiecte de arta de Murano si masti venetiene care poarta faima celor doua orase in intreaga lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.