Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eguisheim FRANTA
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, -Franta
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sarbatoreste Anul Nou in Franta
1.481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mont d'Or-Franta
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abbeville Franta
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 atractii de top in Franta
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amiens -Franta
1.438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lille -Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2023  Adauga la favorite 117 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Chiar daca mai ales in trecut Lille era cunoscut drept un mic oras industrial, destul de neinteresant, care se dezvoltase mai ales datorita minelor de carbuni din apropiere, astazi acest oras francez este o destinatie cel putin interesanta, datorita plajelor si a centrului istoric, plin de vile si case care amintesc de cele olandeze. Dupa o perioada dificila din punct de vedere economic, astazi Lille a revenit in forta, fiind un centru economic si mai ales cultural foarte apreciat, dar si un important obiectiv turistic.



Plajele foarte bine intretinute, numarul impresionant de muzee, farmecul partii vechi, restaurantele si localurile de tot felul sunt tot atatea motive pentru a vizita Lille. Gurmanzii pot descoperi aici cateva specialitati culinare traditionale aparte, precum si vinuri de colectie, in timp ce pasionatii de plaja si mare vin in fiecare vara din intreaga lume. Cea mai cunoscuta plaja este Touquet-Paris, vizitata mai ales de locuitorii capitalei franceze - de unde si numele - o regiune cu numeroase restaurante, un casino, terenuri de golf si tenis, magazine exclusiviste. Plaja este de calitate si in permanenta aglomerata.



Muzee, obiective, atractii



Le Musee de l'Hospice Comtesse : desi este un muzeu destul de mic, poate fi un bun inceput pentru cei care vor sa descopere Lille ca o capitala culturala



Musee Charles de Gaulle : unul dintre cele mai cunoscute obiective culturale din Lille, muzeul dedicat vietii si personalitatii lui Charles de Gaulle, personaj ce s-a dovedit providential in istoria tarii, este interesant pentru oricine ajunge in oras.



Musee des Beaux Arts de Tourcoing : un interesant muzeu de arta, cu colectii variate si bogate, perfect pentru cei care vor sa descopere arta franceza si flamanda.



Le Palais des Beaux Arts de Lille : cel mai important obiectiv pentru cei pasionati de pictura si sculptura, este si un spectacol de arta arhitectonica. Veti avea nevoie de cateva zile bune pentru a descoperi macar o parte din expozitiile permanente si temporare de aici.



Musee de l'Institut Pasteur : dedicat istoriei si realizarilor renumitului Institut Pasteur, este o calatorie fascinanta in lumea stiintifica din trecut.



Musee d'Histoire Naturelle : unul dintre cele mai bogate muzee de gen din Franta, cu numeroase diorame si exponate deosebit de valoroase. O parte importanta dintre piesele prezentate au fost descoperite de-a lungul timpului in regiune.



Musee diocesain d'art religieux : daca vreti sa descoperiti numele si epocile artei religioase in nordul Frantei si nu numai, acesta este cel mai bun loc pentru a incepe. Foarte bogat, foarte variat, si foarte interesant.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.