Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ascensiunea civilizatiei: cum grecii au schimbat lumea |
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ar arata lumea fara Romania.
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Inventii care au schimbat lumea in anii ‘80
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atom: Cheia Cosmosului
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henry & Anne: Indragostitii care au schimbat istoria -2
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romani care au schimbat lumea: Ana Aslan
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romani care au schimbat lumea: Emil Racovita
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LA RASCRUCE: Durerile facerii noii viziuni asupra lumii
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum Razboiul Rece a adus lumea in pragul apocalipsei
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Israelului. Cum a schimbat lumea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2018  Adauga la favorite 554 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Israel: Facand imposibilul, posibil. Spune-i unei persoane din Israel ca ideea lui/ei este ridicola si tocmai i-ai dat inventatorului un motiv sa o finalizeze. Fie ca este vorba de plantarea recoltelor in desert sau de constructia unui scut national anti-racheta, cele mai multe dintre inovatiile originale israeliene au fost initial considerate imposibile. Aceasta capacitate de realizare a ceea ce pare irealizabil este data de o combinatie de insolenta israeliana, inventivitate, necesitate si atitudine sanatoasa in fata esecului.






Prinsa intr-o seceta severa, California se bazeaza pe inventiile si competenta israeliana pentru a profita cat mai mult de fiecare picatura de apa.

Israelul iriga California
Pionierii israelieni in tehnologia apei includ expertii Netafim in irigarea prin picurare si gigantul IDE de desalinizare; organizatii precum Israel-California Green-Tech Partnership si Israel NewTech, si chiar institutii academice cum ar fi Universitatea Ben-Gurion, toate ajuta California sa implementeze managementul inteligent si vital al apei, care vor mentine umiditatea Statului.


Datoram Israelului faptul ca nu avem pana de cauciuc Compania israeliana SoftWheel revolutioneaza roata inlocuind butucul traditional de spite cu un sistem automatic inovativ de suspensie care amortizeaza socurile, oferind o utilizare mai eficienta a energiei si o manevrabilitate mai buna. SoftWheel ofera scaunele cu rotile capacitatea de a cobori scarile si de a trece peste teren accidentat. Pentru biciclete si masini, inseamna ca nu vor avea niciodata pene de cauciuc.




Israelul a inlocuit operatia chirurgicala cu crioablatiunea
Dispozitivul revolutionar medical IceCure Medical a schimbat modul in care doctorii din toata lumea indeparteaza chisturile mamare benigne si tumorile mamare maligne mici, distrugandu-le cu gheata in locul indepartarii lor chirurgicale. Procedura de crioablatiune cu ultrasunete IceSense3 necesita doar anestezie si dureaza mai putin de 10 minute in ambulatoriu. Pacientul se poate ridica si parasi spitalul fara a necesita timp de recuperare postoperatorie.






Israelul te ajuta sa descoperi lumea din jurul tau


Doriti sa stiti cata grasime este in sosul de salata, ori daca un avocado este copt, sau din ce este compus un diamant? SCiO, primul senzor molecular din lume, la un pret rezonabil va va descoperi totul. Senzorul, proiectat de compania israeliana Consumer Physics, va permite sa primiti informatii imediate despre componenta chimica a oricarui lucru din jurul dvs. – de la mancare la plante, medicamente si pietre pretioase –toate trimise direct pe smartphone-ul dvs.



Israelul a inventat camera care citeste creierul uman pentru a detecta Alzhaimerul
ElMindA revolutioneaza tratamentul oricarei boli, de la Alzheimer la depresie, ADHD (tulburari cu deficit de atentie), comotii si alte tulburari ale creierului. Tehnologia non-invaziva precisa FDA, cunoscuta sub numele de Brain Networks Activation (Activarea Retelelor Neuronice), permite furnizorilor de servicii medicale sa evalueze corect functiile creierului, reprezentand si monitorizand schimbarile retelelor neurale, si masurand cum comunica diferite parti ale creierului. Aceasta tehnologie israeliana imbunatateste luarea deciziilor clinice si transforma evolutia medicamentelor, reducand riscul esecurilor.

O femeie din Israel, model pentru lume Extrem de apreciata de critici, actrita israeliana Gal Gadot ofera tuturor fetelor din lumea intreaga un nou rol pozitiv, prin intruchiparea Femeii Minune (Wonder Woman) in filmul Batman vs Superman, produs de Warner Brothers. Aceasta actrita, model si mama care serveste in armata israeliana, si care si-a inceput cariera ca avocat inainte de a merge la Hollywood, creeaza o super-eroina care este plina de compasiune, iubire, adevar, dreptate si egalitate. Pe langa toate acestea, ea este si rezistenta.

Israelul a adus lumea in degetul tau












Compania Muv Interactive a conceput un dispozitiv disruptiv numit Bird care va permite sa interactionati cu mediul dvs. digital doar prin simpla miscare a degetelor. Treceti acest dispozitiv simplu, conectat prin Bluetooth, peste degetul dvs. si veti obtine cel mai modern mouse care controleaza tot ce atingeti virtual.


Armata israeliana poate vedea pericolele din spatele zidurilor
Tehnologie radar avansata cu micro putere, algoritmi de reconstructie 3D a imaginii si tehnologii de procesare a semnalului, concepute de armata israeliana si incorporate toate in camerele de securitate Camero, care dau posibilitatea echipelor de cautare sa gaseasca obiecte stationare sau in miscare ce sunt ascunse vederii. Sistemele Camero’sXaver pot genera imagini 3D ale obiectelor din spatele obstacolelor solide facute din ciment, ipsos, caramizi, beton si lemn.
Voluntari israelieni sub acoperire duc medicamente, mancare si ajutoare in teritoriile siriene aflate in razboi, desi Siria este inamicul Israelului . Un asistent umanitar israelian conduce o echipa de 200 de voluntari israelieni evrei, arabi si crestini pentru a transporta provizii umanitare indispensabile ONG-urilor siriene. Misiunile periculoase de trecere a frontierei facute de Il4Syrians asigura mancare, medicamente, echipament medical, truse sanitare, seminte si chiar antreneaza mii de sirieni infometati. Misiunile secrete au inceput in 2011, in ciuda faptului ca Siria este o natiune inamica in mijlocul unui razboi brutal. Consecintele expunerii voluntarilor israelieni care participa la aceste misiuni sunt inimaginabile.



Israelul a inventat selfiul care detecteaza cancerul

Cancerul cervical este una dintre principalele cauze care duc la moarte in tarile in curs de dezvoltare. Totusi, daca este diagnosticat devreme, este, de asemenea, unul dintre cele mai tratabile tipuri de cancer. MobileODT a gasit o cale eficienta si ieftina de examinare a femeilor din tarile sarace pentru depistarea cancerului, folosind fotografii facute cu telefonul mobil. Sistemul companiei EVA, deja folosit pe tot globul, include o versiune ieftina si portabila de colposcop, care, in tandem cu camera smartphone-ului, face si transmite selfie-uri cervicale pentru diagnostic si analiza.

Humusul, mancarea preferata a israelienilor Mancarea preferata a Israelului este, de asemenea, sosul preferat oficial al NFL (Liga Nationala de Fotbal). Hummusul, un sos gustos din naut, este felul de mancare cel mai popular din regiune, variind usor in ceea ce priveste modul de preparare, in functie de originea ta: esti libanez, sirian, irakian, iordanian, egiptean, iranian sau israelian. In 2013, liga NFL a ales hummusul Sambra – preparat de Sabra Dipping Company (Compania de sosuri Sabra) detinuta impreuna de PepsiCo si Tel Aviv-based Strauss Group – ca sponsor oficial al sosurilor sale. Hummusul, fireste, trebuie sa fie consumat in fiecare zi – si in special de Ziua Internationala a Hummusului (International Hummus Day), pe 13 mai.

Israelul a inventat tehnologia prin care chisturile si tumorile pot fi operate prin ultrasunete si RMN
Tehnologiile non-invazive INSIGHTEC, bazate pe ultrasunete, transforma tratamentele oncologice si procedurile ginecologice prin distrugerea tumorilor si chisturilor fara operatie. Platforma Exablate combina ultrasunetele focalizate de intensitate mare bazate pe imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), si este descrisa de revista TIME ca una dintre cele mai bune 50 de inventii ale anului 2011. Solutiile INSIGHTEC vor face ca in viitor sala de operatii sa fie non-invaziva, lipsita de radiatii ionizante si sa nu necesite spitalizare. Pacientii vor putea sa se intoarca la o viata normala de indata.

Israelul a inventat nasul care poate detecta cancerul doar din respiratie NaNose, proiectat la Institutul de Tehnologie Technion-Israel, poate detecta in primele faze cancerul de plamani, stomac si alte tipuri de cancer posibile doar prin analizarea respiratiei. Odata lansata pe piata, aceasta inovatie nanotehnologica, conceputa de omul de stiinta israeliano-arab HossamHaick, ar putea stabili un nou standard al instrument-tului predictiv de diagnosticare rapida non-invaziva, usor de folosit, ieftin – care ar putea salva vieti descoperind cancerul in primele stadii.
O batrana israeliana face sapunul preferat al Angelinei Jolie
Gamila Hiar, o bunica Druze din nordul Israelului, a creat un imperiu al sapunului care a ajuns la statutul de vedeta, fiind preferat de Justin Timberlake, Rihanna, Angelina Jolie si supermodelul israelian Bar Refaeli. De aproape 50 de ani, ea face sapunul Gamila Secret, din 15 extracte din plante si ierburi originare din Galilee, folosind de exemplu migdale, avocado si lavanda. Aceste sapunuri premiate sunt vandute in aproximativ 24 de tari de pe glob.


Israelul a inventat ochelarii care citesc pentru orbi


Dispozitivul inventat in Ierusalem OrCam a dezvoltat o tehnologie unica portabila care poate citi texte, descrie obiecte si transforma lumea persoanelor cu deficiente de vedere in discurs. Camera companiei MyEye poate fi montata pe ochelari, asigurand o indepen-denta fara precedent oamenilor care sunt orbi sau au deficiente de vedere.


Israelul a redat persoanelor cu handicap bucuria de a merge din nou

Exoscheletonul robotic original ReWalk Robotics da paraplegicilor sansa de a merge din nou. Acest dispozitiv ofera utilizatorilor de scaune cu rotile nu doar posibilitatea sa alerge in maratoane, dar a fost, de asemenea, aprobat de Departamentul SUA al veteranilor de razboi pentru a fi folosit de toti veteranii care au suferit vatamari ale maduvei coloanei vertebrale. Revista TIME a nominalizat dispozitivul ReWalk ca una dintre cele mai mari inventii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.