Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hipotiroidia - ce este si cum se trateaza?
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SEMNE ca ai RINICHII BOLNAVI!
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc de nuca de cocos
1.787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tulburari ale tiroidei - sfatul medicului
1.657 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  CARE SUNT SEMNELE INFARCTULUI MIOCARDIC
1.244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile plantelor traditionale indiene
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vertijul sau tulburarile de echilibru
620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aciditate gastrica-tratament
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aciditate gastrica-tratament
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 semne ca iti Lipseste POTASIUL,
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

De ce apar tulburarile de echilibru?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2018  Adauga la favorite 973 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Principalele simptomeSus
• Ameteala;

• Senzatia iminenta de cadere, de prabusire din pozitia verticala;

• Stari de lesin;

• Confuzie, dezorientare;

• Vedere incetosata;

• Senzatia de greata, stari de voma, diaree;

• Schimbari ale ritmului cardiac;

• Stari de panica, anxietate.

Cauzele tulburarilor de echilibruSus
Ametelile sunt mai frecvente vara, in zilele cu temperaturi ridicate, si primavara, atunci cand organismul este mai slabit si incearca sa isi refaca stocul de vitamine si minerale dupa anotimpul rece.

Ametelile pot avea drept cauza o multitudine de factori sau de afectiuni medicale. Astfel, pot fi cauzate de infectii virale sau bacteriene ale urechii, de traumatisme craniene sau de tulburari circulatorii ce afecteaza urechea interna sau creierul.

Pot fi declansate ca urmare a unui tratament medicamentos, de varsta inaintata, de afectiuni ale sistemului nervos si circulator sau de artrita.

Ameteala poate aparea si in cazul unor boli precum anemia, ca urmare a cresterii sau scaderii tensiunii, ori din cauza unor infectii la nivelul creierului, cum ar fi encefalitele.

Si spondiloza cervicala poate provoca ameteli. Intoxicatia cu alcool este, de asemenea, o alta cauza a tulburarilor de echilibru.

Migrenele au si ele ca efect vertij si cefalee. Vertijul mai poate fi unul dintre simptomele epilepsiei, pacientul raportand ameteli si pierderi de constienta. In functie de cauza ametelii se va alege si tratamentul adecvat.

Tipuri de tulburari de echilibruSus

Vertijul. Este o senzatie de ameteala puternica, de rotire a camerei sau a obiectelor din jurul persoanei afectate si poate fi insotita de greata, varsaturi sau pierderea echilibrului.

Simptomele vertijului sunt: greata, varsaturi, paloare, transpiratii, anxietate, teama si uneori lesin. Aceste simptome sunt cauzate de conexiunile multiple dintre organul vestibular si sistemul nervos autonom.

Pe de alta parte, vertijul care insoteste anumite afectiuni cerebrale este rareori un simptom izolat. El apare, de regula, alaturi de alte simptome neurologice cum ar fi: tulburari ale vorbirii, vedere dubla, slabiciune la nivelul membrelor superioare sau inferioare, amorteala sau intepaturi la nivelul diferitelor parti ale corpului, pierderea constientei.

Boala Meniere. Afectiunile urechii interne pot provoca tulburari de echilibru. Una dintre ele este boala Meniere, care se manifesta prin vertij.

Pacientul va avea senzatia ca se roteste totul in jurul sau, afectiunea prezentand episoade de vertij, pierderi neregulate ale auzului si zgomote la nivelul urechii.

Migrenele. Ameteala este asociata in multe cazuri cu durerea de cap persistenta. Vertijul si cefaleea apar sub forma de atac, insa intre atacuri pacientul nu prezinta ameteli sau dureri de cap.

Afectiuni ale urechii. Pacientul trebuie sa consulte un medic specialist ORL pentru stabilirea diagnosticului corect. Trebuie urmarita durata vertijului; daca este vorba de secunde sau minute, atunci este posibil sa fie un atac ischemic tranzitoriu; in acest caz pacientul fiind indrumat catre medicul specialist neurolog.

Daca ameteala persista mai multe ore si mai este insotita si de fenomene auditive, tratamentul va fi prescris de catre medicul ORL-ist.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.