Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lalele pestrite
231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea bulbilor la lacramioare si ghiocei
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghioceii
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcoolul: Dusmanul ascuns al corpului si creierului
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri de facut primavara
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce ai nevoie daca iti construiesti o casa la tara
1.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantele pe care trebuie sa le ai de sarbatori in casa -
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre orhidee: intretinerea si transplantarea
987 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre laleaua neagra
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

10 lucruri pe care nu le stiai despre ghiocei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.01.2018  Adauga la favorite 832 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cel mai reprezentativ membru al genului Galanthus este Ghiocelul comun (Galanthus nivalis). Nu-l confunda cu oricare din alte doua plante asemanatoare, lusca (Leucojum vernum) si ghiocelul bogat (Leucojum aestivium). Acestea din urma sunt mult mai mari si au sase petale. In plus infloresc de la finele lui martie incolo.
Exista varietati de ghiocei care infloresc din ianuarie pana in februarie, de regula in zilele mai calde, dupa perioade geroase. Galanthus nivalis infloreste din ianuarie pana in martie.
Exista peste 100 de soiuri de ghiocei. De exemplu, Galanthus nivalis Pagoda este un soi de ghiocel care are petalele usor rasucite spre exterior, iar Galanthus nivalis Virescens are petalele “decorate" cu dungi verzi.
Sunt si cateva soiuri de ghiocei mai rar intalnite. Varietatea Galanthus S. Arnott se remarca prin florile de doua ori mai mari decat cele ale ghioceilor obisnuiti, iar soiul Galanthus reginae-olgae se remarca prin perioada in care infloreste: toamna, in loc de primavara.
Bulbii ghioceilor sunt otravitori. Asa ca manevreaza-i cu grija si fereste copiii si animalele de companie de contactul cu acestia. Bulbii otravitori fac ca nici un rozator sa nu le atace radacina in timpul iernii, in conditiile in care aceste plante sunt in perioada de vegetatie cand altele sunt in repaus.
Ghioceii au puteri tamaduitoare. Una din substantele pe care acestia o contin, respectiv galantamina pare sa fie una din caile naturale prin care poate fi prevenita si chiar tratata teribila maladie Alzheimer si dementa senila. Studii facute pana acum au dovedit acest lucru, dar cercetarile continua.
Istoria ghiocelului este veche de cateva milenii. Homer, in “Odiseea", scrie ca zeul Mercur ii da lui Ulise o iarba numita moly (Galanthus nivalis), care l-a protejat pe eroul antic de otravurile vrajitoarei Circe.
Simbolul sperantei. Ghioceii simbolizeaza speranta, prietenia, inocenta, puritatea, alinarea si smerenia si multe persoane cred ca este de bun augur sa cultive in propriile gradini aceste flori albe. Se crede ca gradina in care sunt ghiocei este ferita de boli.
In Marea Britanie, ghiocelul nu este prilej de bucurie, cel putin nu pentru care cred in superstitii. Aceste persoane asociaza ghiocelul cu moartea, din cauza unei legende care spune ca o tanara si-a gasit iubitul mort, iar langa el era asezat un ghiocel.
Se spune despre ghiocel ca este prima floare de pe pamant. Legenda spune ca atunci cand Adam si Eva au fost alungati din Rai era iarna, iar pamantul era acoperit cu un strat gros de zapada. Pe masura ce inainta prin zapada, Eva a inceput sa inghete si sa planga, amintindu-si de frumusetile din Gradina Paradisului. Atunci din zapada au rasarit ghioceii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.