Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tort cu bezea / Cake with meringue
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  Tort dietetic cu mac cu crema de lamiae!
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort dietetic cu mac cu crema de lamiae!
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu crema de lamaie si mascarpone
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delicioasa cu lamaie -desert italian delicat
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu lamaie –Herve
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort inghetata de capsuni si lamaie
1.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema de branza -Doar 2 ingrediente.
534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort Medovik
530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu nutella si branza fara coacere
2.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tort de bezea cu crema de lamaie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.01.2018  Adauga la favorite 2.166 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
6 albusuri
270 g de zahar
25 g de amidon
o lingura cu zeama de lamaie
sare
Pentru crema de lamaie:
6 oua
300 ml de zeama de lamaie
270 g de zahar
180 g de unt rece, cu minim 80% grasime
coaja rasa de la o lamaie


Incalzim cuptorul la 90 de grade. Aranjam in tava cuptorului o hartie de copt si trasam cu un creion doua cercuri, unul cu diametrul de 23 cm si unul de 20 cm, pe partea mata a hartie, lasand distanta intre ele pentru ca blaturile de bezea vor creste la copt. Intoarcem coala de hartie cu partea lucioasa in sus si o lasam deoparte.

Punem albusurile, care trebuie sa fie la temperatura camerei, intr-un castron mare sau in vasul robotului. Adaugam un sfert de lingurita cu sare si mixam, intai la viteza mica apoi o marim treptat, pana cand avem o spuma tare.

Turnam o lingurita cu zeama de lamaie si incepem sa adaugam cele 270 g de zahar, lingura cu lingura. Mixam la viteza mare dupa fiecare noua lingura cu zahar pusa (nu adaugam o noua lingura pana cand cea pusa anterior nu este dizolvata complet). Batem pana cand avem o spuma ferma, densa si lucioasa (luam putina bezea si o frecam intre doua degete – daca se mai simt cristalele de zahar inseamna ca mai trebuie batuta).

Adaugam amidonul si amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare.

Prindem marginile hartiei de copt de tava cu putina bezea. Punem spuma de albusuri in cele doua cercuri desenate (cu lingura, cu spatula, folosin un inel de tort detasabil sau un pos) si incercam sa nivelam usor, fara sa depasim marginile si cat sa avem suficient spatiu intre cele doua blaturi. Cu spatula facem niste „valuri" la suprafata si o mica adancitura in mijloc, unde vom pune crema.

Punem blaturile de bezea in cuptorul incalzit la 90 de grade (de preferat cu ventilatie) pentru cam 2,5-3 ore (in primele 60 de minute nu deschidem usa cuptorului!).

Intre timp facem crema de lamaie - pregatim aragazul si o cratita in care punem o cana cu apa si o lasam sa fiarba.

Punem ouale intr-un bol rezistent la caldura, impreuna cu zaharul si le batem bine. Adaugam sucul de lamaie si coaja rasa si omogenizam. Punem jumatate din cantitatea de unt, care trebuie sa fie rece si cu minim 80% grasime, si amestecam.

Cand apa din cratita clocoteste asezam deasupra ei vasul cu crema. Dam focul la minim si amestecam continuu cu un tel. Bolul folosit trebuie sa se potriveasca perfect peste cratita, pentru ca aburul sa nu iasa pe langa el. Apa din cratita trebuie sa fiarba cat mai incet, dar fundul castronului nu trebuie sa atinga deloc apa.

Amestecam continuu, insistand pe fundul vasului si pe margini. Crema nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie fierbinte si sa se lege (la mine a durat cam 20 de minute). Este gata cand seamana cu o smantana si capata luciu. Daca bagam o lingura in compozitie si crema sta pe spatele ei, iar cand facem o urma cu degetul aceasta ramane clara, inseamna ca este suficient de groasa. Un alt test este sa vedem daca telul lasa urme in crema, asa ca o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca 10-15 minute.

Adaugam untul rece ramas si amestecam tot cu telul pana la incorporarea completa. In final trebuie sa aiba consistenta unei budinci.

Transferam crema de lamaie calda in borcane si o acoperim direct la suprafata cu folie alimentara pentru a nu forma o pojghita. O lasam sa se raceasca complet, apoi o pastram in frigider, in borcane inchise ermetic, chiar si o luna.

Dupa 2,5-3 ore blaturile sunt gata, oprim focul dar le lasam sa se raceasca complet in cuptor, cu usa intredeschisa, inca 4 ore. Pavlova trebuie sa ramana alba, fara sa se rumeneasca sau sa se ingalbeneasca, sa se desprinda usor de pe hartia de copt, suprafata ei sa fie crocanta iar interiorul moale, lipicios si cremos. Blaturile de bezea pot fi apoi pastrate 2-3 zile in cutii inchise ermetic, ferite de umezeala.

Cu 2-3 ore inainte de servire transferam cu grija bezeaua mai mare pe un platou. Punem un strat de crema de lamaie in adancitura facuta in mijloc si o intindem usor pe toata suprafata. Asezam deasupra blatul de bezea mai mic (nu va ingrijorati daca se crapa putin), iar apoi punem un nou strat de crema de lamaie.

Ornam tortul cu o mana de fructe, carlionti de ciocolata sau mici bezele, il punem infrigider 2-3 ore apoi il putem felia.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.