Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cimbrul cu miere de albine
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cimbrul
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Siropul de usturoi
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CIMBRUL. Ce beneficii are pentru sanatate?
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cimbrul cu miere de albine,remediu pentru plamani
377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ANTIBIOTICUL MINUNE din natura-MACRISUL
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bai cu cimbru in tulburarile metabolice
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuse -tratament naturist
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mierea de MANUKA
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fara antibiotice in durerile in gat,infectiile urinare
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cimbrul – un antibiotic din natura

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.08.2017  Adauga la favorite 1.041 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta planta are o faima straveche, fiind mentionata in scrierile celebrului medic Plinius cel Batran, autorul enciclopediei in 37 de volume -“Istoria Naturala".

Tamaduitorii din Grecia Antica, apoi cei din Imperiul Roman, il recomandau in mod frecvent pentru bolile digestive sau respiratorii.

Dacii numeau cimbrul “cinuboila" si il foloseau atat la prepararea mancarurilor cat si ca leac pentru diverse afectiuni.

Apogeul Cimbrului, ca panaceu universal, a fost atins in Evul Mediu, atunci cand arabii au inceput sa produca uleiuri volatile, obtinute prin distilare.
Uleiul s-a dovedit a fi foarte eficient in vindecarea molimelor care au decimat de nenumarate ori populatiile acelor vremuri – ciuma, holera, tuberculoza pulmonara, friguri galbene, chiar sifilis sau dizenterie.

Cimbrul se poate folosi in stare proaspata, dar si uscat, inainte si dupa inflorire, deoarece in orice perioada contine principii bioactive in numar mare.

Se pot folosi si semintele, care contin cantitati mari de acid linoleic si alti acizi grasi nesaturati, cu un rol important in organism.

Indiferent de forma in care il folosim, Cimbrul nu se fierbe, se toaca, se marunteste, iar daca vi se pare prea tare mirosul, il puteti amesteca cu putin marar.

Acest amestec constituie si baza unor compozitii de parfumuri care nu au nicio toxicitate.

Cimbrul are intrebuintari uimitoare in tratamentul enterocolitelor si la eliminarea viermilor intestinali. Nu are egal in natura din acest punct de vedere.

Cea mai simpla forma de tratament pentru combaterea tusei convulsive, a starilor gripale si a racelilor este ceaiul de cimbru, sub forma de infuzie, care se prepara astfel: se fierbe apa si se lasa la racit cinci minute, se adauga o lingurita de floare sau de planta si se lasa 20 de minute la infuzat.

Se bea caldut – doua, trei cani pe zi, indulcit cu miere, dupa gust. Daca se adauga zece picaturi de tinctura de cimbru, efectul este rapid si veti uita de alte medicamente.
Ceaiul de Cimbru, impreuna cu cel de Telina – administrate zilnic in cantitati de maxim 100 ml, ajuta la stimularea poftei de mancare mai ales in cazul copiilor …mofturosi.

Ceaiul de Cimbru grabeste eliminarea apei din tesuturi, este cel bun mai tratament natural anticelulitic.

Se poate utiliza si extern, in tratamentul ranilor si ulceratiilor, pentru prevenirea infectiilor (dezinfecteaza chiar orice fel de rana).

Pentru stimularea circulatiei periferice se aplica o infuzie de Cimbru pe zonele cu probleme, aceasta metoda rivalizeaza cu orice tratament, iar rezultatele sunt rapide


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.