Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manuka Honey - Mierea medicament
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Este mierea mai buna decat zaharul? I Diabet
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Este mierea mai buna decat zaharul? I Diabet
389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa inlocuiesti zaharul cu miere de albine
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sirop de ceapa cu miere
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru mentinerea greutatii ideale
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru mentinerea greutatii ideale
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MIERE sau ZAHAR? Ce alegem?
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capaceala din miere
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta cu miere si scortisoara arde colaceii de grasime
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Mierea de MANUKA

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2018  Adauga la favorite 1.057 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mierea de manuka este o miere cu proprietati antibacteriene iesite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat antibioticele obisnuite din farmacii. Puterea vindecatoare a mierii de manuka se datoreaza unui compus, dihidroxiacetona care se regaseste in concentratii foarte mari in florile de Manuka, un arbust din Noua Zeelanda.
Este o miere delicioasa, densa, de culoare portocaliu inchis si un gust foarte aromat si usor caramelizat, cu proprietati antioxidante importante si cu o putere antibacteriana iesita din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Mierea de manuka este produsa doar in Noua Zeelanda si Australia, de catre albinele care polenizeaza florile arbustului de Manuka, denumit stiintific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae.
Proprietatile terapeutice ale mierii de manuka
Toata lumea stie ca mierea este foarte buna pentru sanatate si ca ajuta la ameliorarea si vindecarea a numeroase afectiuni. De fapt, cuvantul medicina isi are originea din cuvantul mead (vin de mierea sau batura din miere). Mierea de manuka este unul din cele mai eficiente medicamente oferite de natura, si desi este mai greu de gasit in Romania este bine sa o aveti mereu in camara fiind studiile facute pe ea au aratat ca poate fi cu mult mai puternica decat antibioticele clasice din farmacii. De exemplu studii medicale au evidentiat capacitatea mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA, fiind de pana la 50 de ori mai mare decat a antibioticelor obisnuite.
Toate tipurile de miere protejeaza impotriva daunelor cauzate de bacterii iar unele stimuleaza chiar si producerea de celule, favorizand astfel repararea tesuturilor afectate de infectii. In plus, mierea are actiune antiinflamatorie, care poate reduce rapid durerea si inflamatia. Dar nu toate tipurile de miere au aceleasi proprietati. Calitatea antibacteriana a mierii depinde de tipul de miere precum si de momentul cand a fost culeasa. Unele tipuri pot fi de 100 de ori mai puternice decat altele din punct de vedere al proprietatilor antibacteriene.
Componentele mierii de manuka
Toate tipurile de miere contin o enzima numita glucozoxidaza. Aceasta enzima, care este introdusa in miere datorita albinelor, elibereaza incet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic. Mierea de manuka are insa si alte componente care ii confera calitati antibacteriene exceptionale.
Mierea de manuka este o adevarata minune a naturii, deoarece pe langa peroxidul de hidrogen si o alta componenta “non peroxidica", care este mult mai puternica. Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regaseste si in alte tipuri de miere, dar in catitati mult mai mici decat in mierea de manuka. In mierea de manuka MG rezulta din conversia altui compus – dihidroxiacetona – care se regaseste in concentratii foarte mari in nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care confera mierii de manuka exceptionala putere antibacteriana. Cu cat concenratia de MG este mai mare, cu atat este mai puternic efectul antibiotic.
Producatorii de miere au dezvoltat o scala de evaluare a puterii mierii de manuka. Evaluarea se face pe baza factorului unic al mierii de manuka. Acest factor unic de evaluare (UMF = Unique Manuka Factor) corespunde concentratiei de MG.
Nu toate tipurile de miere care sunt etichetate ca miere de manuka contin concentratii semnificative de MG. Pentru a fi considerata suficient de puternica pentru a avea proprietati terapeutice, mierea de manuka trebuie sa aiba un factor unic de cel putin 10.
Mierea cu factor peste 10 este etichetata drept mierea de manuka activa.
In scopuri curative sau in medicina de preventie este bine sa utilizati miere de manuka activa cu factor 10+, 15+ sau 20+.
Daca doriti doar o miere foarte buna, pe care sa o mancati pe paine sau sa o folositi la ceai, puteti folosi si mierea cu factor mai mic de 10.
La ce este buna mierea de manuka si cum se foloseste
Mierea de manuka activa se poate lua de doua sau trei ori pe zi, cate o lingurita. Se poate adauga in ceai sau cafea, dar aveti grija sa nu fie fierbinte.
Pentru afectiunile de tipul ulcerelor stomacale, puneti o ligura de mierea pe o felie de paine si consumati-o cu o ora inainte de masa dar si imediat inainte de culcare. Acest lucru permite mierii sa actioneze in timpul somnului si sa protejeze mucoasa in timpul mesei. Au fost efectuate studii care arata ca mierea de manuka activa inhiba cresterea bacteriei Helicobacter Pylori, care cauzeaza ulcerele stomacale. Mierea de manuka activa de 8 ori mai eficienta in acest tratment decat price alta miere normala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.