Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui Freddy Mercury
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea epica a orezului
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nevasta Invizibila a lui Stalin * Nadejda Alliluyeva "
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dido Belle * Povestea unei negrese nobile
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(2) Viata de apoi
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Piatra lui Iacov: Casa lui Dumnezeu | Secretele Bibliei
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Autonomia robotilor
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman partea 1
1.911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(3) Viata de apoi
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Povestea nespusa a lui Freddie Mercury

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.11.2016  Adauga la favorite 761 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerat ca fiind unul din cei mai buni cantareti din toate timpurile,Freddie Mercury avea o voce deosebita si distinctiva, incluzand un ambitus de 4 octave. Desi vorbea pe tonalitati de bariton, el canta majoritatea melodiilor ca tenor. Soprana spaniola Montserrat Caballe, cu care Mercury a inregistrat un album, a spus ca „diferenta dintre Freddie si toti ceilalti cantareti rock este vocea".
Mercury a compus zece melodii din cele saptesprezece de pe albumul „Greatest Hits" al formatiei Queen: „Seven Seas of Rhye", „Killer Queen", „Bohemian Rhapsody", „Somebody to Love", „Good Old-Fashioned Lover Boy", „We Are the Champions", "Bicycle Race", „Don't Stop Me Now", „Crazy Little Thing Called Love", si „Play the Game". Oricum, prin anii optzeci, toti cei patru membri ai formatiei compuneau hituri. Cel mai notabil aspect a melodiilor sale este faptul ca acesta introducea in melodii diverse stiluri de muzica, printre care se numarau rock, heavy metal, pop, dar si disco. In comparatie cu multi compozitori de muzica rock, Mercury tindea sa compuna melodii complexe. De exemplu, „Bohemian Rhapsody" este compusa din foarte multe note. Pe de alta parte, „Crazy Little Thing Called Love" este alcatuita din foarte putine note. Desi Mercury compunea deseori armonii complicate, acesta a declarat ca nu stia sa citeasca partituri muzicale. El a compus majoritatea melodiilor la pian, alegand deseori note greu de realizat de colegul de trupa, chitaristul Brian May.
Cantaretul Axl Rose vorbea astfel despre talentul de compozitor al lui Mercury: „Daca nu aveam melodiile lui Freddie Mercury cand eram copil, nu stiu unde as fi acum. M-a invatat multe lucruri despre muzica. Mi-a deschis mintea. Nu am avut un profesor mai bun in viata decat el."



Mercury este recunoscut pentru prestatiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. El a aratat un stil teatral care deseori invoca o mare participare a publicului. Una din cele mai notabile performante al lui Mercury cu Queen a avut loc la Live Aid in 1985, cand un stadion intreg de 72,000 de oamenii au batut din palme, au cantat. Performanta celor de la Queen la acest eveniment a fost declarata de multi specialisti drept cel mai bun concert din toate timpurile. Intr-o relatare a evenimentelor de la Live Aid in 2005, un critic a scris, „Cei care compun liste cu cei mai buni cantareti si ii plaseaza pe Mick Jagger, Robert Plant pe primele locuri fac o mare greseala. Freddie, evidentiat de prestatia de la Live Aid, este de departe cel mai «zeu» dintre toti."
Formatia a fost prima care a cantat pe stadioanele din Africa de Sud, depasind recordul numarului de oameni prezenti la un concert pe stadionul Morumbi din Sao Paulo in 1981. In 1986, Queen a fost prima care a cantat in spatiul comunist, unde a concertat in fata a 80.000 de oameni la Budapesta. Ultimul concert al lui Mercury cu Queen a avut loc in ziua de 9 august 1986 la Knebworth House in Anglia unde a atras in jur de 150.000 de oameni. Starul rock David Bowie, care a participat la Concertul tribut Freddie Mercury si a inregistrat melodia Under Pressure cu Queen a spus despre Mercury: „Dintre toti cantaretii rock, Freddie a dus-o peste masura." ... „A dus-o peste masura, si desigur am admirat mereu un barbat care poarta pantaloni stramti. L-am vazut intr-un concert o singura data, si dupa cum se spune, era un om care putea tine multimea in propria palma. Putea oricand sa transforme un cliseu intr-un avantaj."



Mercury canta la pian in multe melodii cunoscute a trupei Queen. El folosea piane in concerte, iar in studio, diverse alte instrumente asemanatoare pianului. Incepand cu anul 1979 a inceput sa foloseasca sintetizoare in studio. Desi nu era un pianist stralucit, contributiile sale erau de obicei foarte originale, el batand de multe ori doar ritmul. Printre exemplele notabile pot fi enumerate „Killer Queen", „Bohemian Rhapsody", „Good Old Fashion Lover Boy", „We Are the Champions", „My Melancholy Blues" si „Don't Stop Me Now". „Don't Stop Me Now" pare a fi melodia care ii arata cel mai mult talentul de pianist. Oricum, dupa spusele colegului de trupa Brian May, Mercury nu era multumit de abilitatile sale la pian si a inceput sa nu mai foloseasca instrumente. Una din ultimele contributii la pian ale lui Mercury a fost melodia „It's a Hard Life" de pe albumul The Works.

Pe vremea cand era copil, Mercury asculta multa muzica indiana, si una din primele lui influente a fost Lata Mangeshkar, pe care a avut oportunitatea de a o vedea live in India. Conform revistei Record Collector, dupa mutarea in Anglia, Mercury a devenit fan al lui Jimi Hendrix, John Lennon si The Beatles Mercury a spus despre Hendrix: „Jimi Hendrix este foarte important. Este idolul meu." Alta influenta a lui Freddie a fost actrita si cantareata Liza Minnelli. Intr-un interviu din 1975, a spus despre Minnelli: „Liza, in termeni de talent, se joaca. Ea are energie si vigoare, pe care o raspandeste pe scena, si felul in care se transmite publicului constituie o buna influenta. Se pot invata multe de la ea." In cele din urma, Mercury a fost un fan al lui Elvis Presley. El a scris melodia „Crazy Little Thing Called Love" drept omagiu adus lui Presley si a cantat melodii precum Jailhouse Rock in timpul concertelor.
Cariera solo[modificare | modificare sursa]
In plus fata de productiile sub marca Queen, Mercury a lansat doua albume solo, Mr. Bad Guy si Barcelona, lansate in 1985, respectiv 1988. Mr. Bad Guy a fost un album orientat mai mult spre pop care includea muzica disco si dance. Albumul Barcelona a fost realizat de Freddie in colaborare cu cantareata de opera Montserrat Caballe, pe care Mercury o admira demult.
Primul efort al lui Mercury de a produce un proiect solo a fost melodia Love Kills lansata in 1984, dedicata filmului Metropolis, al lui Fritz Lang, din anul 1926. Melodia, produsa de Giorgio Moroder, a debutat pe locul 10 topurile britanice (UK charts). Desi a debutat in top zece din UK Album Chart, Mr. Bad Guy nu a fost considerat a fi un succes comercial in comparatie cu albumele Queen. Oricum, in 1993, un remix al melodiei „Living on My Own", un single de pe album, a ajuns pe locul 1 in UK Singles Chart. Cu aceasta melodie Mercury a castigat trofeul Ivor Novello Award. Criticul Ed Rivadavia descrie Mr. Bad Guy ca fiind „uluitor de la inceput la sfarsit" si si-a exprimat parerea ca Mercury „a explorat cu acest album taramuri neatinse". In mare, in album au fost des folosite sintetizoare intr-un mod necaracteristic pentru Queen, avand insa influente de pe albumele Queen:Hot Space si portiuni de pe albumul The Works.
Barcelona, inregistrat cu soprana spaniola Montserrat Caballe, combina elemente de muzica moderna si muzica de opera. Multi critici au fost nesiguri ce sa comenteze despre album, iar un critic a numit albumul ca fiind „cel mai bizar album al anului".Caballe, pe de alta parte, considera albumul ca fiind unul din cele mai mari succese ale carierei sale. Melodia „Barcelona" a debutat pe locul 8 in UK charts si a fost un mare hit in Spania.
In plus fata de cele doua albume solo, Mercury a lansat alte single-uri, incluzand versiunea proprie a hitului „The Great Pretender" de The Platters, melodie care a debutat pe locul 5 in Anglia. in septembrie 2006, o compilatie cu melodii realizate de Mercury in cariera sa solo a fost lansata in onoarea a cea ce ar fi fost implinirea de 60 de ani ai artistului. Albumul a debutat pe locul 10 in UK Album Chart.
Peste mai multi ani, unele albume ale lui Mercury au crescut mult in valoare. De exemplu, un single japonez a melodiei „Guide Me Home" de pe albumul Barcelona valoreaza acum aproape 1.000 de lire sterline (2.000 de dolari).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.