Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nevasta Invizibila a lui Stalin * Nadejda Alliluyeva "
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(2) Viata de apoi
1.245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Piatra lui Iacov: Casa lui Dumnezeu | Secretele Bibliei
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman partea 1
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(3) Viata de apoi
1.090 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Povestea lui George Muller, ocrotitorul orfanilor
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adolescent in fuga: Legenda banditului descaltat
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adolescent in fuga: Legenda banditului descaltat
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Programul Lebensborn
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Povestea lui Freddy Mercury

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.10.2019  Adauga la favorite 367 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Freddie Mercury era, cu siguranta, un personaj unic, iar dincolo de muzica exista si lucruri nespuse
despre omul si artistul care a intrat in istorie. Data de 5 septembrie marcheaza ziua de nastere a legendarului Freddie Mercury. Artistul ar fi implinit in acest moment 71 de ani. Pe langa talentul cu care a fost inzestrat, puterea a atinge milioane de oameni cu versurile sale si dorinta de a fi din ce in ce mai bun, Freddie Mercury avea si parti mai putin stiute, personale si profesionale, pe care nu orice le stie. Iata, o serie de zece lucruri mai putin stiute despre Freddie Mercury.
Nu ii placea sa se plimbe cu bicicleta
Lui Freddie Mercury nu-i placea deloc sa mearga pe bicicleta, in ciuda versurilor piesei „Bicycle Race": „ I want to ride my bicycle. I want to ride it where I like/ Vreau sa ma plimb cu bicicleta". „Avea o bicicleta, dar nu-i placea sa mearga cu ea. De fapt, prefera sa fie plimbat cu Rolls Royce-ul", a povestit chitaristul Brian May.
Teama de „Bohemian Rhapsody"
Mercury nu se considera un pianist bun. Mereu avea emotii atunci cand trebuia sa interpreteze „Bohemian Rhapsody" in concerte, pentru ca ii era frica ca va gresi partea de pian a piesei. Mai tarziu, acesta va folosi din ce in ce mai rar pianul, pentru a se bucura de mobilitate , dansand si alergand pe scena. Freddie Mercury este responsabil pentru crearea logo-ului trupei Queen , folosind zodiile membrilor: doi Lei, un Rac si o Fecioara.
Asistentii lui Freddie erau obligati sa aiba la ei hartie si creion, in cazul in care inspiratia il lovea pe neasteptate. Astfel , versurile pentru „Life Is Real" au fost scrise in timpul unui zbor spre New York, deasupra Atlanticului.
Mercury iubea pisicile, la un moment dat avand chiar zece. „Le acorda pisicilor foarte multa atentie, ca unui om", spunea Peter Freestone, asistentul lui personal. Cantaretul iubea pisicile atat de mult incat in timpul turneelor suna acasa in mod regulat pentrua vorbi cu ele.
In timpul unui turneu in Statele Unite alea Americii (SUA) , Mercury a aflat de infidelitatea barbatului cu care iesea la acea vreme - Tony Bastin. Drept razbunare, Freddie i-a platit acestuia un bilet de avion catre SUA, sub pretextul unei vizite. Dupa ce Tony a ajuns la aeroport, acesta a fost intampinat de Freddie, care a incheiat relatia cu el chiar acolo si i-a platit drumul de intoarcere la Londra. De asemenea, Freddie a pastrat pisica lui Tony, Oscar.
„Sotia legitima" a lui Mercury
Singura prietena adevarata si cea pe care a considerat-o intreaga sa viata „sotia legitima" este Mary Austin. Ei i-a dedicat cantecul „Love of My Life" si tot ei i-a lasat mostenire casa din Anglia, dupa moarte. Despre ea, Mercury spunea intr-un interviu din 1985: „Toti iubitii mei m-au intrebat de ce Mary este imposibil de inlocuit. Singurul prieten pe care il am este Mary si nu am nevoie de altcineva. Pentru mine, ea era sotia mea in sensul acceptat de societate. Pentru mine, era o casnicie. Credeam unul in celalalt si asta era suficient".
Membrii trupei Queen nu au intentionat niciodata sa lanseze piesa „Another One Bites the Dust", ca single, pana cand nu i-a convins Michael Jackson, bun prieten al muzicienilor. A devenit, apoi cel mai de succes single din istoria trupei.
Colaborari nelansate cu Michael Jackson
Freddie a inregistrat mai multe cantece cu Michael Jackson, printre care un demo al melodiei „State of Shock", „Victory" si „There Must Be More to Life Than This". Niciuna dintre piese nu a fost lansata oficial.
„Unii accepta locul doi, eu nu"
Freddie avea frecvent crize de furie si momente de frustrare atunci cand i se parea ca nu a fost indeajuns de bun an timpul unui concert. „Dand buzna in dressingul in care il asteptam dupa un show de doua ore, a pus mana pe fierul de calcat si l-a aruncat in oglinda. L-am intrebat daca merita sa se necajeasca asa pentru o problema care i-a scapat din vedere publicului. Mi-a raspuns: «Unii accepta locul doi, eu nu»“, si-a amintit jurnalistul David Wigg, cel caruia Mercury i se confesa des. Mai mult, artistul se „pregatea" de concert cu mai multe pahare de vodka si fumuri de tigara. Apoi iesea val-vartej pe scena.
Pe numele sau adevarat Farrokh Bulsara, muzicianul s-a nascut pe 5 septembrie 1946, intr-o familie de indieni din insula Zanzibar din Tanzania. In 1964 s-a mutat cu familia in Londra, iar sapte ani mai tarziu a infiintat formatia Queen alaturi de Brian May (chitara), John Deacon (chitara bas) si Roger Taylor (tobe). Trupa a vandut peste 500 de milioane de albume, a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame si a sustinut un concert istoric in 1985 in cadrul Live Aid. Mercury si-a pus semnatura pe multe dintre hiturile Queen, printre care si „Bohemian Rhapsody", „Killer Queen", „Sombody To Love" si „Don't Stop Me Now", „We Will Rock You". Freddie Mercury a murit in 1991 din cauza unei pneumonii cauzate de SIDA.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.