Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mao Zedong-o figura controversata
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de descoperiri incredibile
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viziteaza Romania. Peisaje incredibile
1.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  15 cele mai incredibile lanturi de insule
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Socrate nasterea filosofiei
324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tunelul Secret de sub Bucegi (Teorii Incredibile)
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Totul despre codul secret al lui Albert Einstein
1.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  33 de lucruri INCREDIBILE despre JAPONIA
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incursiune arta -pierderi -Leonardo@Mona Lisa
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Humor
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

10 INTAMPLARI INCREDIBILE de pe vremea lui MAO

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.11.2016  Adauga la favorite 690 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Viata in China, sub conducerea mult iubitului dictator Mao Zedong a fost stranie si brutala in moduri din ce in ce mai greu de inteles pentru noi.

Ca sa va dati seama cine a fost Mao, e de ajuns sa cititi „Marea carte a inumanitatii" de Matthew White, un scriitor care si-a dedicat viata clasificarii tuturor ororilor umanitatii. Omul e un fel de Shelock Holmes al numararii cadavrelor... in absenta cadavrelor.
De exemplu, multi istorici se contrazic in legatura cu numarul de victime facute de Stalin. E un numar dificil de aproximat si istoricii au ajuns la diferite concluzii bazandu-se fie pe marturii, fie pe documentele nedistruse din lagarele din Siberia sau pe dimensiunea gropilor comune. In loc sa urmeze aceeasi cale, Matthew White a pornit de la premisa ca e destul de usor sa ascunzi cadavre sau sa nu inregistrezi mortii din lagare, dar destul de dificil sa ascunzi bani. Astia sunt, de obicei, inregistrati corect. Asa ca, in loc sa caute in lagare, a cautat in contabilitatea statului rus, a aflat cati cetateni plateau impozite in fiecare an, si a dedus o cifra mult mai aproape de numarul adevarat de morti: 20 de milioane de victime.
Dupa ce, folosindu-se de tot felul de metode ingenioase, a stabilit un numarul cat mai exact de victime pentru fiecare oroare umana in parte, le-a clasificat pe primele 100 intr-un fel de Top 100 evenimente de care sa ne fie rusine.
Conform listei sale, al doilea razboi mondial a avut cel mai mare numar de victime: 66 de milioane de victime: 20 de milioane de soldati si 46 de milioane de civili, inclusiv victimele holocaustului. Pe locul doi e Mao Zedong cu 40 de milioane de victime, ceea ce il face pe Mao cel mai sinistru dictator al tuturor timpurilor.
Daca nu te numarai printre victimele sale, aveai ocazia sa traiesti in cadrul unuia dintre cele mai ciudate experimente umane ale istoriei moderne. Uite 10 intamplari incredibile dar adevarate de pe vremea lui Mao:


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.