Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cura cu zer de lapte
779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastura
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 beneficii ale lavandei
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata verde - un aliment banal, care ne tine vigurosi
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata verde - un aliment banal, care ne tine vigurosi
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de MASLINE: beneficii terapeutice / cum il alegi?
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proprietatile nestiute ale dafinului
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CIMBRUL. Ce beneficii are pentru sanatate?
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nautul
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Calitatile terapeutice ale tuicii de prune

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.08.2016  Adauga la favorite 776 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un studiu american spune ca, in cantitati moderate, populara tuica de pruna poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei.
Bautura cea mai populara in randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma inca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu leacuri in care „picurau" si traditionala bautura. Consumata cu moderatie- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani.

Care este insa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae se gaseste in cantitati de opt ori mai mari in tuica de prune. „Aceasta substanta are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transporta sangele catre inima si este prezenta in peste o suta de medicamente naturiste cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de tuica de pruna poate substitui insa cu succes acest tratament, la un pret mult mai mic", spune Marius Radu, cercetator in cadrul Academiei Romane.
Intareste anemicii si combate constipatia
Un alt grup de cercetatori, de aceasta data germani, a descoperit in tuica sase tipuri de substante care hranesc celulele rosii ale sangelui si care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Desi tuica are un continut bogat in fier, acest lucru nu inseamna ca anemia se previne printr-o cura cu „suc de pruna", in lipsa unei alimentatii corespunzatoare.
Un alt beneficiu pe care il aduce tuica slaba organismului este reglarea functiilor hepatice, gratie continutului de vitamine A, B, C, D1 si D2, nedegradabile termic si usor de asimilat. Bautura se recomanda in dischinezii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie.
Pentru efecte maxime, tuica este indicata a aperitiv cu 10-15 minute inainte de servirea mesei de pranz (nu la micul-dejun!), pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente. In acest caz, nu trebuie sa mai consumati alte bauturi alcoolice la masa.
Lacomi: „Romanii nu apreciaza corect cantitatea"
Nutritionistii romani se feresc sa vorbeasca despre beneficiile alcoolului, pe motiv ca acesta este „un punct sensibil" la romani. „Tuica face parte din categoria bauturilor distilate, iar noi ne ferim sa le recomandam pe acestea. Aveam un profesor in facultate care era adeptul unei cantitati mici de tuica, inainte de masa, a la long, insa nu vad ce efecte ar avea o bautura care contine apa si extractul acela din pruna. Exista studii care spun ca alcoolul in cantitati mici scad probabilitatea de boli cardiovasculare, insa acestea sunt discutabile. In plus, perceptia oamenilor asupra cantitatii este diferita", este de parere nutritionistul Corina Zugravu.
„Am vazut atatea cazuri de hepatita, ciroze, chiar nu pot sa vorbesc despre alcool ca medicament", adauga nutritionistul Lygia Alexandrescu.
„Subtiaza" sangele si activeaza neuronii
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat calitatile terapeutice ale alcoolului. In cantitati mici, s-a dovedit ca acesta poate fluidifica sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange, are un efect pozitiv asupra neuronilor si poate stimula memoria. Mai mult, consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani amelioreaza capacitatile cognitive si reduce riscul de dementa si Alzheimer.
Protectia inimii se bazeaza pe cresterea colesterolului bun concomitent cu scaderea nivelului colesterolului „rau" si a trigliceridelor. “O meta-analiza din 2002 a mai multor studii a aratat ca, indiferent de cantitate, vinul reduce cu 32% riscul cardiovascular, iar berea, cu 22%. Recent, un alt studiu care a luat in calcul si dozele, a aratat ca si berea, si vinul protejeaza inima in aceeasi masura", a declarat medicul Licia Iacoviello, de la “Naples University", Italia.
Nu recuperati la sfarsitul saptamanii!
Autoritatile in domeniul sanatatii au stabilit limitarea consumului de alcool la doua pahare /zi (20-30g de alcool) pentru barbati si la un pahar /zi (10-15 g alcool) pentru femei, aceste cantitati fiind considerate suficiente pentru a asigura buna dispozitie, fara riscul efectelor nocive pe termen lung.
Ele reprezinta un aport maxim posibil in 24 de ore si nu doza zilnica medie. Adica unei persoane care nu a consumat alcool toata saptamana nu i se recomanda sa bea mai mult de doua pahare la sfarsitul acesteia daca nu doreste sa se expuna riscurilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.