Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manastirea Hodos-Bodrog, Arad-Romania
2.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Patrunsa
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montserrat Monastery (Spania)
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Treime din Soporu de Campie
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Piatra Fantanele, jud. Bistrita
1.349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Romaniei – Manastirea Humor
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Ana - Rohia
966 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La manastirea Hirova
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri tulburatoare - Manastirea Petru Voda
1.673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Humor
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Manastirea Huasan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.07.2016  Adauga la favorite 614 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Manastirea Huasan se afla pe unul dintre cei 5 munti sacri ai Chinei. Muntele are 5 piscuri, piscul de sud fiind cel mai inalt, 2 160 m. Cunoscut sub numele de “Monarh al Huasan-ului", piscul de sud este favoritul celor care iubesc cataratul pe munte, singului mod de catarare fiind o carare de 15Km cu un singur lant de support.
Cararea incepe la “Scarile Cerului", un set de scari foarte abrupte, sculptate in roca muntelui si avand de o parte si alta lanturi foarte bine stranse pentru sustinere. Scarile devin din ce in ce mai abrupte pe masura ce cararea duce spre varful piscului. Se ajunge mai intai pe “Creasta Dragonului Negru", urcand pe o carare foarte abrupta si ingusta, apoi se coboara, tot pe o carare foarte abrupta si ingusta spre trecatoarea Jinsud. De aici sunt 2 optiuni: maretul pisc vestic sau primejdiosul si lungul drum spre piscul de nord. Din piscul de vest se poate lua gondola spre piscul sudic. Cea mai periculoasa parte este Changkong Zhan unde localnicii au securizat de o parte si de alta stanca cu placi late de lemn avand 40cm latime. Pentru a-si continua drumul vizitatorii trebuie sa paseasca pe acele placi.

Ceea ce face si mai periculos acest drum este traficul pe 2 carari: cei care se duc si cei care se intorc. Vantul sau ploaia maresc dificultatea drumului, ca sa nu mentionam si echipamentul vizitatorilor, in special studentii care nu au incaltari speciale pentu catarat, haine calduroase sau orice alt echipament adecvat.

Cei care reusesc sa ajunga pe varsul sudic sunt rasplatiti cu o priveliste inconjuratoare a muntilor si de asemenea cu raul Galben. Daca te cateri 4-6 ore noaptea, pe piscul de est, denumit si piscul “Soarelui Rasare", un minunat rasarit de soare te va ului odata ajuns in varf. Piscul de est contine cateva peisaje de scena, cum ar fi: statuia lui Chentuan in pestera Sanmao si un pavilion numit “Pavilionul cu dale de fier" si un set de piese de sah din fier. Odata iintors din “verticalul" pelegrinaj, poti sarbatori cu speciaitatea locala “yang rou pao mo", un fel de supa de capra, jelew din fasole scrobita cu otet, paste cu usturoi si sos picant sau un pachet de taietei.

Daca aceasta neprietenoasa catarare te intimideaza, provincia Shaanxi are numeroase alte atractii ca sa-ti capteze atentia. Shaanxi este teritoriul Xian, punctul de pornire al vechiului drum al matasii, “Silk Road", si locul unde se afla “armata de teracota". Deasemenea in aceasta provincie se mai afla 60 de asezari din Paleolitic si Neolitic, 72 de morminte ale imparatilor, 20 de palate imperiale, 2 604 cladiri antice si 1200 temple si manastiri, destul penttru a satisface apetitul orcarui iubitor de istorie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.