Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rapita -beneficii si proprietati
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bozul
1.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detoxifierea organismului. Razboi cu mituri,minciuni
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telina - alimentul medicament
1.279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bananierul-Musa paradisiaca;
1.050 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coacaze rosii
1.696 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de canepa, miracol pentru diabet!
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de alimente fara calorii
1.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Constipatie - tratament naturist
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Susanul
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Pitaya are calitati laxative

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.07.2015  Adauga la favorite 1.087 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
I se mai spune si fructul dragon, fiind rodul tropical al unor specii de cactusi. Pitaya se cultiva in America de Sud si Centrala si in sud-estul Asiei. Pe langa gustul plin de savoare, aduce multe beneficii sanatatii. Pitaya este un fruct cu coaja rosie, care, functie de specie, poate avea miezul alb sau rozaliu. Pulpa este cremoasa, dulce-acrisoara si foarte aromata. Are calitati laxative, contine vitamina C si antioxidanti naturali. Este foarte bun pentru persoanele care sufera de diabet.

Mai mult, daca sunteti in cautarea unor fructe satioase si delicioase, care sa va ajute sa va mentineti greutatea sub control, pitaya reprezinta alegerea perfecta. O portie de 100 g de pitaya contine 60 de calorii: 18 calorii din grasimile nesaturate, opt de proteina si 34 g de carbohidrati. Fructul dragonului nu contine carbohidrati complecsi, astfel incat este foarte usor de descompus de organism.
Consumul de pitaya este recomandat si pentru evitarea tulburarilor respiratorii cronice (astm bronsic sau tuse). Fructul dragonului mai contine vitamina B1, necesara metabolismului glucidic, B2, pentru recuperarea si imbunatatirea apetitului, si B3, pentru reducerea nivelului colesterolului. Nu lipsesc nici mineralele, intr-o cantitate de 100 g de pitaya se regasesc 8,8 g calciu, 36,1 mg fosfor si 0,65 mg fier.
Fiind un fruct, pitaya se digera foarte repede. Puteti sa-l consumati ca atare sau sa-l includeti intr-un smoothie delicios, alaturi de banane, apa de cocos si putin ghimbir, ori intr-o salata de fructe. Profitati de proprietatile lui si intariti-va sistemul imunitar primavara aceasta. In Romania puteti cumpara pitaya din magazinele online.

• Atunci cand il cumparati, este foarte important sa aiba o culoare intensa, fara pete (un semn ca este mult prea copt), potrivit de tare, asemanator unui fruct de kiwi suficient de copt. Cel mai bine este sa-l serviti dupa ce a stat o ora sau doua la frigider


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.