Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce sa bei dupa masa ca sa slabesti
1.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum slabesti simplu si eficient, dupa sarbatori
1.059 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegeti pepenii galbeni
1.682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum slabesti 10 kg in 10 zile ?!
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Cum stim daca pepenele e copt
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Slabeste cu apa calda cu lamaie
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Foaia de aluminiu-cun ne ajuta
4.560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta cu pepene rosu
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii de slabit acasa
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poti manca paste si sa slabesti
1.371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Pepenii te ajuta sa slabesti

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.07.2015  Adauga la favorite 1.332 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pepenii, atat cei rosii cat si cei galbeni, sunt printre fructele favorite ale sezonului. Gustul lor dulce, proprietatile hidratante si pretul accesibil ne indeamna sa consumam frecvent vara aceste fructe delicioase si, in plus, favorizeaza slabirea.


In perioada verii, pepenele reprezinta o alegere excelenta pentru a te racori si hidrata in zilele cu temperaturi ridicate. De asemenea, poate fi o varianta foarte buna daca iti doresti o gustare usoara sau un desert sanatos si la indemana. Totusi, despre pepene, unele pareri sustin ca te ajuta sa slabesti, altele ca nu e prea indicat cand vrei sa scapi de surplus, din cauza continutului de zahar. Asa ca pentru a lamuri situatia, am apelat la medicul specialist.

Referindu-se la pepenele rosu, dr. Constantin, specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ne-a spus ca "acesta are un continut mare de apa (90%), ce influenteaza pozitiv senzatia de satietate prin distesia (n.r.: cresterea in volum) stomacului. Pepenele rosu are un rol important si in hidratarea organismului, este bogat in vitamina B5 si vitamina C si poate fi inclus intr-o dieta care sa ajute la mentinerea sau scaderea in greutate, daca este consumat in cantitati rezonabile, adaptate greutatii ideale a persoanei".

Pepenele galben, indicat in diabetul zaharat

Un fruct cu diverse forme, arome si culori, pepenele galben se aseamana cu cel rosu. Din punct de vedere nutritional, are cu un continut mai mare in vitamina A si in vitamina C, dar continutul in carbohidrati (glucide) este asemanator.

Si pepenele galben este un aliment ce poate fi folosit cu succes intr-o dieta pentru scaderea in greutate, dar in acelasi timp reprezinta o solutie pentru persoanele cu diabet zaharat, care doresc sa se bucure de fructele verii.

Indicele glicemic mic ajuta

Cand spunem indice glicemic, ne referim la impactul alimentului consumat (100 g) asupra valorii glicemiei si eliberarii de insulina in organism. In cazul de fata, "atat pepenele rosu, cat si cel galben au un continut mic de carbohidrati, ce ii recomanda ca alimente cu indice glicemic mic", afirma specialistul.

In urma a numeroase cercetari s-a demonstrat ca cele mai eficiente metode pentru scaderea in greutate si mentinerea acesteia sunt dietele care utilizeaza indicii glicemici. Cei care urmeaza aceste diete se satura mai repede la o masa, sunt complet multumiti de ceea ce mananca si pierd in greutate din masa de grasime si nu din masa musculara, care ramane intacta.

Poti manca oricand, dar nu oricat!

In ce perioada a zilei este bine sa fie consumat? Din fericire, medicul ne asigura ca nu sunt restrictii in privinta orei la care se poate savura o felie de pepene. "Nu exista o recomandare ferma pentru o perioada a zilei. Ideal ar fi sa nu fie consumat seara in cantitate mare, avand in vedere efectul diuretic al pepenelui". Cat despre limita care trebuie respectata, in privinta gramajului, dr. Constantin spune ca, pentru a scadea in greutate, "in general se recomanda 400-500 g de pepene (fruct) ca parte a unei diete hipocalorice".

PEPENE ROSU – Tabel nutritional pentru 100 g: Valoare energetica 30 kcal; Carbohidrati 7,55 g; Zaharuri 6,2 g; Fibre 0,4 g; Proteine 0,61 g; Apa 91,45 g; Vitamina B5 0,221 mg (4 %); Vitamina B6 0,045 mg (2%); Vitamina C 8,1 mg (14 %); Fier 0,24 mg (2%); Magneziu 10 mg (3%); Fosfor 11 mg (2%); Potasiu 12 mg (2 %); Zinc 0,10 mg (1 %)

PEPENE GALBEN – Tabel nutritional pentru 100 g: Valoare energetica 34 kcal; Carbohidrati 8,6 g; Proteine 0,84 g; Grasime 0,19 g; Fibre 0,9 g (2, 25 %); Vitamina B5 0,105 mg (2 %); Fier 0,21 mg (2%); Magneziu 12 mg (3%); Potasiu 267 mg (6 %); Calciu 9 mg (1 %).
dr. Ciprian Constantin


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.