Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tarhonul
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Untul aromat
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mic ghic de utilizare a ierburilor aromatice
177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aparitia unor daunatori la varza (Brassica oleracea)
1.317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reciclare a sticlelor partea a II-a
429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnica incondeierii oualor de Pasti
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te feresti de frig la picioare
1.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reguli noi pentru cei care folosesc trotineta electrica
612 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zacusca salveaza pachetelul
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne prevestitoare - Travaliul si nasterea
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Tarhon

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2015  Adauga la favorite 973 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tarhonul este o planta perena, cunoscuta si sub numele de "iarba dragonului" (Herba Dracunculi). In gastronomia franceza, tarhonul este adesea utilizat. planta aromatica se foloseste la preparatele din carne de pui, peste, lasagna, precum si la felurile de mancare pe baza de ou.







Cum alegi si depozitezi tarhonul


In ceea ce priveste tarhonul proaspat, frunzele acestuia nu trebuie sa fie decolorate sau vestejite. Doua tipuri cunoscute de tarhon sunt cel frantuzesc si cel rusesc. Tarhonul frantuzesc este in general considerat cel mai bun. In orice perioada din an se gaseste pe rafturile magazinelor tarhon uscat.

Inveleste planta intr-o hartie si apoi pune-o intr-o punga de plastic cu gaurele. Tine tarhonul in frigider. Va rezista insa destul de putin, 4-5 zile, astfel incat este bine sa-l folosesti cat mai curand.

Utilizarea tarhonului in bucatarie


Tarhonul este un condiment folosit pentru a aroma mancarurile pe baza de pui, peste, fructe de mare, legume (ciuperci, ceapa, cartofi, praz, conopida, rosii, morcovi, sparanghel , broccoli, fasole), branza, orez si in diverse sosuri . Sosul Bearnaise are la baza aceasta planta aromatica. De asemenea, se obisnuieste sa se aromeze otetul sau uleiul punand in el o crenguta de tarhon. Tarhonul este pus in branzeturi, iaurturi, in smantana si diverse sosuri. De exemplu, tarhonul poate fi pus in maioneza pentru a pregati oula umplute cu maioneza si somon. Alte sosuri in care se pune tarhon, pe langa Bearnaise, sunt sosul tartar sau sosul hollandaise .

Planta poate fi pusa in mancare atat sub forma proaspata, verde, cat si sub forma uscata. Din cauza aromei sale destul de puternice, care tinde sa domine alte arome, aceasta planta aromatica trebuie folosita cu masura. Frunzele proaspete de tarhon au o aroma mai puternica decat tarhonul in stare uscata.

Aroma persistenta a tarhonului face ca acest condiment sa fie adaugat in mancare la finalul prepararii acesteia. Se folosesc frunzele verzi pentru aromatizare si crengutele infrunzite pentru decorarea preparatelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.