Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum luptam impotriva frigului?
1.441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa consumi pentru un sistem imunitar puternic
1.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim copiii pentru sezonul rece?
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CURATENIE GENERALA in CAMARA
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Phlox drummondii
1.407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Reguli pentru o curatenie desavarsita
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapam de purici
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:14
  Cum sa faci sex in masina
2.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Ce mai simpla metoda de a curata filtru de cafea
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spirale din sarma de argint pentru bijuterii
1.274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Echinaceea:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.01.2015  Adauga la favorite 1.152 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Echinaceea isi are originea in America de Nord. Utilizarile sale medicinale sunt cunoscute in special in subcontinentul indian. Este considerata a fi un medicament "bun la toate". Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta planta este capabila sa vindece orice boala, de la o simpla raceala la cancer.



Echinaceea are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Prin urmare, poate lupta impotriva oricarui fel de infectie microbiana. Efectele sale antipatogene se datoreaza unei combinatii de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, impreuna cu vitaminele A, E si C.



Exista trei varietati de echinaceea pentru utilizare medicamentoasa. Acestea sunt Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia si Echinacea pallida. Toate cele trei soiuri pot fi folosite pentru a stimula imunitatea organismului. Beneficiile pentru sanatate ale tuturor tipurilor de echinaceea sunt aproape similare.

Beneficiile echinaceei

•Echinaceea este una dintre cele mai folosite remedii pe baza de plante pentru a vindeca bolile respiratorii. Este cunoscuta pentru scurtarea duratei de raceala, tuse si gripa.



• Amelioreaza glandele limfatice extinse si durerile in gat.



• Stimuleaza sistemul imunitar prin activarea productiei si migrarea celulelor albe din sange, care lupta impotriva infectiei.



• Unul dintre reactiile imune al organismului impotriva microbilor includ fagocitoza, care reprezinta distrugerea corpurilor straine de catre celule albe din sange. Se considera ca echinaceea creste fagocitoza cu 20-30%.



• Datorita proprietatilor antibacteriene, vindeca multe boli infectioase. Ceaiul de echinaceea este prescris de fitoterapeuti pentru tratarea infectiilor tractului urinar.



• Extractul de echinaceea este utilizat pentru vindecarea herpesului genital si candidoza.



• Ajuta pielea sa lupte impotriva infectiilor, sa vindece ranile si sa se regenereze.



• Consolideaza mecanismul de aparare al corpului prin cresterea nivelurilor de properdina (complex de anticorpi naturali), care la randul sau activeaza o parte a sistemului imunitar.



• Echinacea ajuta la productia de interferon. Aceasta creste activitatea antivirala impotriva diferitelor infectii virale precum gripa si herpesul.



• Este utilizata extern pentru tratarea psoriazisului, artritei, eczemelor, edemelor limfatice si altor boli inflamatorii ale pielii.



• Echinacea stimuleaza organismul in ce priveste conditiile de vindecare ale pielii, cum ar fi arsuri, muscaturi de insecte, acnee si ulcere.



• Aceasta inhiba o enzima, numita hialuronidaza, eliberata de bacterii. Hialuronidaza stilumeaza bacteriile sa invadeze celulele sanatoase. Astfel, echinaceea previne raspandirea infectiei bacteriene.






O metoda comuna de a ne folosi de beneficiile echinaceei este de a bea ceai de echinaceea. Se adauga 1-2 lingurite de echinaceea la o ceasca de apa filtrata. Se amesteca bine si se incalzeste amestecul, lasandu-se sa fiarba timp de 5-10 minute. Se recomanda consumul unei cesti de ceai de echinaceea de trei ori pe zi. In cazul in care optati sa luati pulbere de echinacea pe baza de plante sub forma de tinctura, se folosesc 1-3 milimetri de maxim trei ori pe zi.



Pot exista persoane care in urma consumului de echinaceea dezvolta efecte adverse. E vorba de acele persoane care sunt alergice la crizanteme, rugina, margarete si galbenelele, care sunt predispuse de a dezvolta anumite efecte secundare in urma consumului de echinaceea.



In general, sunt afectate intenstinele, si, prin urmare apar complicatii care includ dureri abdominale si problemele asociate cu defecarea. Unele persoane pot experimenta, de asemenea, eruptii cutanate, astm si anafilaxie. Echinacea actioneaza in mod direct asupra sistemului imunitar. Prin urmare, utilizarea acesteia nu este recomandata pentru cineva care sufera de vreo tulburare legata de imunitate. Cateva exemple de astfel de boli pot fi SIDA, leucemie si multe boli autoimune precum artrita reumatoida si lupusul. In aceste cazuri e necesar consultul unui specialist de ierburi si urmarea instructiunilor si sugestilor acestuia pentru a exploata beneficiile echinaceei in conditii de siguranta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.