Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ajuta-ti hormonii sa nu mai ceara zahar si dulciuri
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 fructe excelente cu putin zahar
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru dureri de articulatii si oase:
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faceti sirop de tuse de casa!
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa slabim sanatos?
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varza murata, cel mai bun probiotic natural
993 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trei indulcitori care inlocuiesc zaharul
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru sanatate orala
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste impotriva diabetului
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sapte inlocuitori naturali pentru zahar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.07.2014  Adauga la favorite 1.348 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru a consuma mai putin zahar, putem indulci lichidele cu preparate naturale Toata lumea stie ce efecte devastatoare are zaharul asupra sanatatii. Dar putini stiu cu ce sa-l inlocuiasca. In cantitati moderate, zaharul este o sursa de energie, insa consumat in exces ajunge sa hraneasca boli dintre cele mai grave: afectiunile cardiovasculare, cancerul si diabetul zaharat. Nu trebuie sa consumam mai mult de 40 de grame de zahar pe zi. Dar, atentie si la zaharurile ascunse in diferite produse de la magazin. Plus cele din fructe. Daca vreti sa nu va interziceti o placere dulce, inlocuiti zaharul cu alternativele naturale:


1. Mierea de albine de buna calitate. Are un indice glicemic mediu si e indicata la indulcirea cafelei sau a ceaiurilor, dar numai cand sunt caldute.


2. Extractul natural de stevia rebaudiana. Este o planta dulce care nu contine calorii. Are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a infrina pofta de dulciuri si tempereaza senzatia de foame, fiind eficienta celor care sufera de diabet sau hipoglicemie. Este mai dulce decat zaharul de 200 sute de ori.


3. Nectarul de agave. Este un sirop obtinut din planta agava. Se foloseste foarte putin sirop, care este bogat in vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu si crom. Nectarul de agave are un indice glicemic scazut.


4. Siropul de artar. Este o excelenta sursa de mangan si zinc, cu putine calorii. Este mai sarac in fructoza decat siropul de porumb sau nectarul de agave.


5. Zaharul nerafinat. Are la fel de multe calorii ca zaharul rafinat, dar macar contine si substante nutritive: fosfor, magneziu, potasiu, calciu si fier.


6. Zaharul invertit. Se prepara dintr-un kilogram de zahar tos, 150 ml apa plata, o lingurita rasa de sare de lamaie. Se pun toate ingredientele intr-un vas emailat, se fierbe totul la foc iute, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Invertirea zaharului dureaza 10 minute. Produsul rezultat are puterea de indulcire dubla fata de cea a zaharului.


7. Sirop de patlagina. Se prepara din frunze tinere tocate. Se adauga putina apa, 300 g de miere si 200 g de zahar. Compozitia obtinuta se fierbe la foc mic. Cand s-a transformat intr-o pasta vascoasa, se toarna in borcane, se astupa si se depoziteaza in frigider. Acest indulcitor regleaza metabolismul si curata sangele


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.