Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Feluri de branza
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revolutie in stiinta - Despre teleportare si medicamente
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alexander Fleming
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar: Apa are memorie partea 1/8
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Ramona Bebu
 
  DACII (Ep.1) - Adevaruri tulburatoare
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Splendoare fara Igiena * Viata la Versailles
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De necucerit
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yakuza Mafia
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Independenta Romaniei
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deschiderea balulului-debutantii
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Penicilina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.02.2014  Adauga la favorite 983 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Penicilina este un antibiotic derivat din fungii penicillium. Cu toate ca descoperirea ei ii este atribuita lui Alexander Fleming (1928),[1]in anul 1870 medicul englez John Scott Burdon-Sanderson descoperise deja o legatura intre mucegai si cultivarea bacteriilor. Primul care a semnalat, in 1885, actiunea inhibanta a substantelor elaborate de microorganisme a fost savantul roman Victor Babes; tot el a sugerat ca aceste substante ar putea fi utilizate in scop terapeutic pentru distrugerea agentilor patogeni. Aceste fapte constituie o anticipatie geniala[judecata de valoare] a savantului roman care, cu 50 de ani inaintea descoperiri epocale a lui Fleming (obtinerea penicilinei), a intuit efectele practice ce le-ar putea avea pentru terapeutica antagonismul microbian.[necesita citare]

Penicilina actioneaza in special asupra bacteriilor gram pozitive, are formula chimica C9H11N2O4S. In prezent multe tulpini de bacterii au devenit prin folosirea irationala a antibioticului penicilino-rezistente.
In 1928 Alexander Fleming a aratat cum poate fi obtinuta peniclina din fungusul Penicillinum. Dar pentru obtinerea unui medicament eficace, a fost necesara activitatea australianului Howard Florey, a germanului Ernst Boris Chain si a britanicului Norman Heatley.

Si medicul englez John Burdon-Sanderson a incercat aceeasi metoda inaintea lui Fleming, dar produsul obtinut era prea toxic
Penicilinele au la baza un sistem heterociclic numit penam format prin condensarea unui ciclu azetidin-2-onic (I) cu un ciclu tiazolidinic (II) (vezi imaginea alaturata). Atomii de carbon 2, 5, 6 sunt asimetrici, avand configuratiile absolute [2S, 5R, 6R]. Prezenta celor trei atomi de carbon asimetrici face ca penicilinele sa fie substante optic active. Pe langa radicalii din imagine, penicilina G, V si ampicilina, mai exista si alte tipuri de peniciline: penicilina F (pentenil penicilina): R= CH3-CH2-CH=CH-CH2
Exista doua forme uzuale de penicilina: Penicilina G (forma injectabila) si Penicilina V (forma acidorezistenta, care se poate administra oral). Penicilina este un antibiotic cu un spectru bactericid relativ redus contra germenilor gramnegativi, ceea ce a determinat obtinerea derivatelor ei ca ampicilina care are un spectru bactericid contra gramnegativilor si grampozitivilor.
Acest medicament a avut un puternic impact asupra medicinei.

Pana la descoperirea antibioticelor, infectiile produse de rani si boli precum sifilisul erau aproape intotdeauna mortale.

In mai putin de un secol de cand penicilina fost descoperita, antibioticele au salvat peste 200 de milioane de vieti


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.