Cresterea nivelului marii si inundatiile devastatoare fac ravagii in Bangladesh. Apa distruge culturile si casele. In mare parte, ca urmare a incalzirii globale, locuitorii se afla intr-o lupta constanta impotriva inundatiilor.
In delta Gangelui din sudul Bangladeshului, apa sarata se infiltreaza in pamant, aducand intreaga economie a regiunii la o oprire. Multi fermieri au fost nevoiti sa-si transforme campurile de orez in ferme de creveti mai putin profitabile. Raurile uriase din interiorul tarii reprezinta o amenintare suplimentara. Topirea ghetii din Himalaya si ploile abundente musonice duc la cresteri periculoase ale nivelului apei. In fiecare an, raurile isi izbucnesc malurile, spaland zeci de mii de case. Rezultatele sunt catastrofale, cu peste 14.000 de copii din Bangladesh inecandu-se in fiecare an.
Dezastrele naturale au dus la un aflux masiv de persoane stramutate in capitala tarii, Dhaka. Refugiatii climatici cauta locuri de munca ocazionale pentru a se descurca. Korban Ali a devenit sofer de ricsa. El transporta oameni dintr-un loc in altul 12 ore pe zi, sapte zile pe saptamana, sperand sa ofere o viata mai buna copiilor sai.
Bangladesh se lupta si cu poluarea extrema, cauzata in principal de industria sa textila. In fiecare zi, sunt aruncate tone de deseuri toxice. Statiile de tratare a apelor uzate isi golesc rezervoarele, care sunt umplute cu substante chimice cancerigene, direct in rauri. Oameni precum Jahirul, care a fost educat in Australia, incearca sa lupte cu aceasta distrugere a mediului. Directorul unui santier de dezmembrare a navelor, Jahirul a investit 10 milioane de euro intr-un proiect de reciclare a deseurilor periculoase precum azbest, baterii si ulei de motor.